9 °C Budapest

Biztató jelek a hazai lakáspiacon

Pénzcentrum
2014. március 3. 13:27

Februárban 6 910 ingatlan adás-vétel bonyolódott Magyarországon. Bár korai még idei becslésekbe bocsátkozni, de ha ez a tendencia folytatódni tud, akkor a válságot követő legerősebb forgalmát produkálhatja a piac - derül ki a Duna House friss tranzakciószám becsléséből.


Meglepően magas az idei februári adat, amely (a 2012-es végtörlesztési időszakot leszámítva) a válság utáni egyik legerősebb ingatlanpiaci forgalmát mutatja. A tavalyi februárhoz képest 12 százalékkal több adás-vétel zajlott, ha pedig az első két hónapot tekintjük, akkor is 10,5 százalékos az erősödés a két év azonos időszakában.

Bár korai még idei becslésekbe bocsátkozni, de ha ez a tendencia folytatódni tud, akkor a válságot követő legerősebb forgalmát produkálhatja a piac. A közvetítőhálózat február elején megjelent keresleti indexe is alátámasztja az erősödést, vagyis az ingatlanközvetítő irodáiban érdeklődő potenciális vásárlók száma is meglepően megugrott. Amennyiben a keresleti index továbbra is magas intenzitást mutat, s megtörténik a trendforduló, úgy számítani lehet az ingatlanárak régóta tartó stagnálásából az emelkedő irányba történő kimozdulására is.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?