7 °C Budapest

Figyelem, átverés! Egy ártatlan hívással kezdődik minden

Pénzcentrum
2013. november 27. 16:01

Veszélyre figyelmeztet a Szegedi Vízmű: ismeretlenek - a cég nevében - ivóvíz minőség vizsgálat végzéséhez telefonon igyekeznek időpontot egyeztetni. A trükk ott van, hogy a helyszínen pénzt is kérnek a vízvizsgálatot végzők.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Felhívja a szegediek figyelmét a Szegedi Vízmű, hogy Kiskundorozsmáról, egy lakossági ügyfelüktől bejelentés érkezett, miszerint ismeretlenek, a cég nevében ivóvíz minőség vizsgálat végzéséhez telefonon igyekeznek időpontot egyeztetni. A helyszínen pénzt is kérnek a vízvizsgálatot végzők.

Közleményük szerint az utóbbi években többször előfordult már, hogy ismeretlenek - vízműves szakembernek kiadva magukat - különböző ürüggyel megpróbálnak bejutni házakba, lakásokba.

A vízmű magánszemélyek részére csak külön igény, vagy panasz esetén végez ivóvíz-minőség vizsgálatot. Munkatársaik fényképes igazolvánnyal igazolják, hogy a cég dolgozói. A vízminőség vizsgálatért a helyszínen nem kérnek pénzt.

Bár egyelőre nem tudunk arról, hogy az ország más részein is előfordult volna hasonló eset, érdemes óvatosnak lenni. A csalók, bűnözők ugyanis sok esetben valamely közműszolgáltató munkatársának adják ki magukat, így próbálják megkárosítani a - leginkább idős, kiszolgáltatott - áldozatokat.

A nyugdíjasok ellen elkövetett csalásokról itt olvashatsz bővebben.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?