Hatalmas ciki a benzinkutaknak a 400 forintos benzinár

Pénzcentrum2011. április 7. 14:02

Az üzemanyagárakat mostantól nehezebb lesz nyomonkövetni az interneten, mivel egyre több benzinkút nem szolgáltat adatot a töltőállomáson jegyzett üzemanyagárakról. A fogyasztók így kevésbé hozhatnak a jövőben tudatos döntést.

A holtankoljak.hu internetes árösszehasonlító portál szerkesztője, Vultur Csaba arról számolt be minap az RTL Híradóban, hogy a legnagyobb cégek hivatalosan már nem szolgáltatnak adatot a töltőállomáson jegyzett üzemanyagárakról.

Az évek óta működő portálon az adatokat minden nap frissítik, de pár hete vannak olyan kutak, amelyek nem szívesen állnak szóba az üzemeltetővel. Vultur Csaba szerint a legnagyobb társaságok szégyellik, hogy mennyire drágák.

A szerkesztő úgy tudja, hogy a szóban forgó töltőállomások körlevelet kaptak a cégek vezetőségétől, hogy az árverseny miatt nem adhatják ki áraikat. Pedig a Gazdasági Versenyhivatal üdvözli a hasonló kezdeményezéseket. "Az összehasonlító tartalmú honlapok a fogyasztók tudatos döntését támogatják, de fontos elvárás ilyen esetben, hogy valós információkkal tájékoztassák a fogyasztót." - mondta Gondolovics Katalin, a GVH szóvivője.

Senkit sem lehet kötelezni az adatszolgáltatásra véli a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH). "Olyan jogszabályi előírás, amely arra kötelezné a cégeket, hogy ilyen jellegű honlapok számára adatokat szolgáltassanak jelen pillanatban nincsen." - mondta Fülöp Zsuzsa, az NFH szóvivője.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: