Egymilliós felár a jó szomszédságért! Te hajlandó lennél kifizetni?

Pénzcentrum2010. április 30. 11:02

Egy brit felmérés szerint az emberek hajlandóak felárat fizetni abban az esetben, ha tudják, hogy j szomszédok mellé költözhetnek. Ennek összege Nagy-Britanniában átlagosan 3100 font, ami átváltva közel egymillió forintnak felel meg.

A jószomszédi viszony a vásárlók szerint leginkább az egymás iránti toleranciában, a kedvességben és a rendezett környezetben nyilvánul meg. A szigetországban a lakásvásárlók átlagosan 3100 font, közel egymillió forint felárat hajlandóak fizetni abban az esetben, ha tudják, hogy jó szomszédok mellé költöznek.

Az egyik pénzintézet felmérése szerint ebben a tekintetben Bradford városa vezet, őket követi Glasgow és Swansea, míg a lista másik végén Stockport és Manchester végzett. A felmérésben több mint 2000 válaszadó vett részt, a tanulmányt a Lloyd TBS tette közzé.

A pénzintézet szakértője szerint a jó szomszédi viszony néha felbecsülhetetlen jelentőséggel bír, ugyanis nehéz azt pénzben kifejezni, hogy a tulajdonunkat biztonságban tudhatjuk akkor is, amikor távol vagyunk az otthonunktól.

Címkék: