23 °C Budapest
Pénzszórás a népszerű mesekönyvben: most komolyan, erre tanítják a gyerekeket?

Pénzszórás a népszerű mesekönyvben: most komolyan, erre tanítják a gyerekeket?

2019. április 4. 09:30

Egy mesekönyv története alapján szemléltették, hogy milyen sokba kerülhet egy öttagú családnak egy egyszerű budapesti városnézés. Bartos Erika könyvében a főszereplők elég kemény összegeket csengetnek ki a Budai Várban, és még hátra van a város többi része, ahol szintén nem olcsók az attrakciók. A szerző bizonyos köteteit egyébént elég súlyos pénzekért adják-veszik a neten.

Érdekes számolgatásba fogott az Index, miután az egyik szerkesztőnek szemet szúrt, hogy gyerekei kedvenc mesekönyvében a főszereplők vélhetően rengeteg pénzt vertek el a budapesti városnézésre. Bartos Erika 2017-ben megjelent Brúbó Budapesten című képeskönyve zanzásítva arról szól, hogy a címszereplő kisfiú a fővárosba költözik szüleivel, akik a lakásfelújítás idejére, három napra a keresztapjára bízzák a gyereket. A keresztapa Brúnóval és három saját fiával nekivág Budapestnek, és annak nevezetességeinek. Az Index csak az első kötet költségeit számolta ki (amúgy a sorozat 6 kötetből áll), de már a cselekmény szerinti első nap is elég súlyos összegbe fájt a keresztapának. Hiába, három gyerekkel várost nézni nem olcsó buli.

Brúnóék a Halászbástyánál kezdtek, ahol ugyan nem mentek fel a felső szinti kilátóba, de megnézték a 3D vetítést a Szent Mihály kápolnában. Itt 1500 forint a belépő: mivel gyerekjegy nincs, így kapásból 7500 forintba fájt ez a keresztapának. Ezt követően a Hilton Hotelnél fagyiztak, itt ugyan nem derül ki, hogy hány gombócot kaptak a gyerekek, de az illusztráción három volt Brúnó tölcsérében. Ha igazságos volt a keresztapa, a többi gyerek sem kapott kevesebbet, így alső hangon 3600 forintot hagytak a fagyisnál - ahol 400 forint körül van egy gombóc.

A fagyi után a Mátyás-templom következett, ahol a törönyba is felmentek, ami 6000-be fájt a társaságnak. Emellett a keresztapa egy utcai árustól egy rajzott is vett a feleségének, hogy ő se maradjon szuvenír nélkül. Erről nem tudni, mennyibe kerül, de a vár-béli árak alapján 5000 forint alatt nem úszta meg.

Ezt követően a Balta közbe mentek rétesezni, és egy nagy adag pogácsát is elmajszoltak. Itt egy rétes 400 forintba kerül, a nagy adag pogácsára pedig legalább ezer forintot mondott az Index, és a keresztapa nem jött ki 2600 forint alatt a kalandból. A rétesezés után a Budavári Labirintus következett, ahová összesen 7000 a belépő, azaz, ha a keresztapa a pénztárnál kisírja, hogy a 2 felnőtt plusz két gyerekes családi jeggyel engedjék be, akkor csak hatezer.

Hazafelé megnézték az őrségváltást a Sándor-palotánál, majd pedig kürtőskalácsozni mentek, négyet vettek, ami hozzávetőleg 10 ezer forint. Lefelé a siklóval ereszkedtek le a Clark Ádám térre, ami újabb négyezer forint.

Összességében tehát Brúnóék egy napi városnézése 44 700 forintba került a keresztapának, aki a cselekmény szerint még csak nem is evett semmit.

És még hátra van a történetből két nap, úgyhogy ha így folytatják, akkor Brúnó keresztapja lassan egy havi fizetést elkölt csak arra, hogy a kisfiú megismerje Budapestet.

Kemény pénzeket kereshetsz a szerző könyveivel

Ha te is szeretnéd elvinni a családod egy Brúnóék-féle napra a Várnegyedbe, de nincs olyan vastag pénztárcád, mint a keresztapának volt, akkor jó megoldás lehet, ha piacra dobod Bartos Erika könyveit. A Pénzcentrum korábban megírta, hogy a szerző Anna, Peti és Gergő sorozatának részei ma már nem kaphatak a kereskedésekben, maximum antikváriumokban, vagy a neten lehet hozzájutni a gyerekkönyvekhez.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem is csekély összegekért. A sorozat köteteinek eredeti ára 2990 forint volt, most Jófogáson 6500 forintért vehetjük meg használtan a Kistestvér érkezik című első részt. Lehetőségünk van megvenni az egész sorozatot, ehhez jelenleg a Jófogáson 75000 forintért, a Vaterán99000 forintos fix áron juthatunk hozzá. Természetesen az eladási ár a könyvek állapotától is függ.

A második kötet, az Irány az óvoda! közvetlenül az eladótól megvásárolva a moly.hu szerint 6900 forint, de 12890-től 15990 forintos összegekért is árulják a Vonnegut és a Bodoni Antikváriumokban. A Nagycsalád lettünk! kötet fix és licites ára is a Vaterán 10000 forint, az Irány az iskola! című részt pedig Jófogáson 6000-8000 forintért, Vatrerán 10000 forintért szerezhetjük be.

A Játsszunk együtt! árai 6500-tól 9900-ig terjednek az apróhirdetési oldalakon, míg a Családi fészek akár 3990 forintért is a miénk lehet. Így is 1000 forinttal drágábban, mint újonnan volt, de még mindig kedvezőbb ajánlat, mint a 8000 forintos hasonló állapotú példány. A Megmondalak!-ért 5990 forintot kérnek Jófogáson, és 10000 forintot Vaterán. Míg a Süss fel, Nap!-ra 5000 forinttól licitálhatunk.

Az Annakönyv - A kezdetek szintén olcsóbb jófogáson: 6000-9000 forint, míg vaterán 10000-től kezdődő licit ajánlatot is találhatunk. A Petikönyv - Gézengúzok könyve is jófogáson már felbukkan 3000 forintért, Vaterán 10000-ről indul a licit. Az utolsó kötet, a Gergőkönyv - A legkisebbek könyve 4000, 6000 és 10000 forintba is kerülhet az apróhirdetési oldalakon.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?