22 °C Budapest

Te visszakaptad már a pénzed a bankodtól? Szavazz!

Pénzcentrum
2014. április 25. 14:29

A bankokra korábban Magyarországon nem tapasztalt, mintegy 1,2 milliárd forintos bírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A bírság méretét azonban a jogosulatlanul elvont díjak visszatérítése jóval meghaladja, az előzetes becslések szerint 10 milliárd forintot is kitehetnek. A visszafizetés határideje május 31-én lejár. Most szavazhatsz arról, hogy kaptál-e már vissza pénzt a bankodtól.

Március közepén összesen 1,2 milliárd forintos bírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azokra a bankokra, amelyek jogszerűtlenül emelték meg a fogyasztók díjait és költségeit. A büntetés 35 pénzügyi szervezet között oszlik meg, és több országos bank is szerepel a listán.

Klikkelj! Melyik bank ad vissza pénzt az ügyfeleinek? Itt a lista

A bírság kiszabására elsősorban a bankszámlaköltségek jogosulatlan emelése miatt került sor. A bankoknak akár 10 milliárd forintot is vissza kell fizetniük az ügyfeleknek, így az ügy bankszektorra gyakorolt negatív hatása nagyobb lehet, mint a GVH végtörlesztéshez kapcsolódó bírságáé. A visszafizetéseknek eredetileg április 30-áig kellett volna teljesülni, azonban a határidőt meghosszabbították május 31-ig. Te kaptál már visszatérítést a bankodtól?

Klikkelj!Tényleg ingyenesek a nullás bankszámlák? Lehull a lepel

 

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

 

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?