Egy bank már lecsapott a kormány ötletére: új "ingyenes" bankszámla

Pénzcentrum2013. október 22. 11:13

Itt az első válasz a kormány ötletére. A havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel ötletét 150 ezer forintig megvalósította a Raiffeisen Bank, ráadásul 100 ezerig ingyen is utalhatnak a számlatulajdonosok. De ezeken a limiteken túl, már az átlagosnál nagyobb költségre lehet számítani és az ingyenes számlavezetés feltétele is legalább havi 150 ezres jóváírás a számlán.

Az elszabadult banki költségeket próbálja a kormány drasztikus módon megfékezni, az ötletek között szerepel a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel bevezetése 150 ezer forintig. Még benyújtásra sem került a törvénytervezet, egy bank máris lépett és a kormány terveinek teljes mértékben megfelelő számlacsomagot vezetett be. A Raiffeisen DíjNullázó Plusz számlacsomagja pont a fenti szolgáltatást nyújtja, OneCard bankkártyával havi kétszer ingyen lehet pénzt felvenni a belföldi ATM-ekből. Mindemellett az elektronikus utalás is ingyenes 100 ezer forintig.

Mindennek ára van

A hirdetményben kutakodva rögtön kiderül, hogy az új számlacsomagnak ára is van. A már korábban is létező DíjNullázó számlacsomaghoz képest többe kerül. Szinte mindegyik bankkártya éves díja 300-400 forinttal magasabb, a 100 ezer forint feletti elektronikus utalás költsége 0,15 százalékkal több. Az havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel után is többet kell fizetni 52 forinttal, ha idegen ATM-et használunk. Saját kiadó automata esetén viszont csak a 6 ezrelékes illetéket kell megfizetni (de min. 249 forintot), ami kedvezőbb a korábbi számlacsomag ajánlatánál.

Bankszámla és bankkártya kondíciós lista!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A korábbi cikkünkben is megírtuk, hogy az ingyenes készpénzfelvétel díjemelkedéssel és rejtett költségekkel járhat az ügyfelek számára. A most megjelent számlacsomag is több ponton is drágább, mint azok a termékek, melyek esetén a bankok áthárítják a tranzakciós illetéket.

Keresd meg a neked legkedvezőbb számlacsomagot aBankRáció.hu kalkulátorával.

Címkék:
RAIFFEISEN,