13 °C Budapest

Az OTP-nél is drágul a bankolás

Pénzcentrum
2013. július 5. 12:49

Az OTP is áthárítja a tranzakciós illetéket szeptembertől. Az eddigi 87 forint helyett 101 forint lesz a rendszeres utalás, egyéb elektronikus pénzmozgások esetén 3 ezrelékes díjat számol fel a bank. A Simple csomagnál például megszűnik a 2 ingyenes készpénzfelvétel és még 6 ezrelékes díjat is számol fel ilyenkor a bank.


"A Hirdetmény módosítását a tranzakciós illetékről szóló a 2012. évi CXVI. törvénynek - 2013. augusztus 1-től hatályos - a 2013. évi CXXIII. törvény 9. §-a szerinti módosítása és az általa okozott költségnövekedés indokolja."- írja a bank honlapján található hirdetmény.

Tartalma:

Rendszeres utalások költsége azoknál a számláknál, ahol eddig 87 Ft volt mostantól 101 Ft lesz. Az eseti utalások díjai 0,1%-kal emelkednek, a minimumdíjakkal együtt.  A Simple számláról mi is írtunk, hiszen az OTP bank ezzel az új termékével élre tört a folyószámlák között, egy olcsó megoldás volt mindenkinek. De most némileg változnak a csomag díjai, ugyancsak a Varga-csomagnak köszönhetően.

Simple MCO PayPass főkártya éves díja a 2. évtől megemelkedik. Kedvezménycsomagok havidíjai is emelkednek.  Megszűnik a 2 ingyenes készpénzfelvétel. Az állandó átutalás és csoportos beszedések díjai emelkednek.

A Hitelkártya sem ússza meg

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A csoportos beszedési megbízás díja 73 Ft helyett 86 Ft lesz megbízásonként havonta, nő a pénzfelvételi díj. Vásárlás hitelkártyával továbbra is 0 Ft.

Összefoglalva tehát minden drágul az OTP-nél, de a kártyás vásárlás továbbra is ingyenes. Ezzel talán el is dőlhetett, hogy az talán mindenhol költségmentes maradhat. Rossz hír viszont, hogy a kártyadíjak emelkedésével és az egyéb díjakkal azért mégiscsak többet fizetünk, mint a csomag előtt.

Nézz körül a számlacsomagok között és találd meg a legjobbat a BankRáció.hu-n!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. október 3. 05:52
Betegeskedik az éppen ma harmincnégy évessé lett egységes Németország. 2003. Megkezdem tudósítói mun...
MEDIA1  |  2023. október 3. 00:36
Az elmúlt 12 hónapban kiemelkedő nézettségi eredményeket ért el a TV2. Ez többek között annak köszön...
Kiszámoló  |  2023. október 2. 14:47
Most olvastam egy cikket egy fagylaltgyártó vállalkozásról, amelyik beleesett abba a hibába, amibe s...
MNB Intézet  |  2023. október 2. 13:38
Digital ecosystems are often concentrated around specific geographic areas where they form a bubble...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM