13 °C Budapest

Az OTP-nél is drágul a bankolás

Pénzcentrum
2013. július 5. 12:49

Az OTP is áthárítja a tranzakciós illetéket szeptembertől. Az eddigi 87 forint helyett 101 forint lesz a rendszeres utalás, egyéb elektronikus pénzmozgások esetén 3 ezrelékes díjat számol fel a bank. A Simple csomagnál például megszűnik a 2 ingyenes készpénzfelvétel és még 6 ezrelékes díjat is számol fel ilyenkor a bank.


"A Hirdetmény módosítását a tranzakciós illetékről szóló a 2012. évi CXVI. törvénynek - 2013. augusztus 1-től hatályos - a 2013. évi CXXIII. törvény 9. §-a szerinti módosítása és az általa okozott költségnövekedés indokolja."- írja a bank honlapján található hirdetmény.

Tartalma:

Rendszeres utalások költsége azoknál a számláknál, ahol eddig 87 Ft volt mostantól 101 Ft lesz. Az eseti utalások díjai 0,1%-kal emelkednek, a minimumdíjakkal együtt.  A Simple számláról mi is írtunk, hiszen az OTP bank ezzel az új termékével élre tört a folyószámlák között, egy olcsó megoldás volt mindenkinek. De most némileg változnak a csomag díjai, ugyancsak a Varga-csomagnak köszönhetően.

Simple MCO PayPass főkártya éves díja a 2. évtől megemelkedik. Kedvezménycsomagok havidíjai is emelkednek.  Megszűnik a 2 ingyenes készpénzfelvétel. Az állandó átutalás és csoportos beszedések díjai emelkednek.

A Hitelkártya sem ússza meg

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A csoportos beszedési megbízás díja 73 Ft helyett 86 Ft lesz megbízásonként havonta, nő a pénzfelvételi díj. Vásárlás hitelkártyával továbbra is 0 Ft.

Összefoglalva tehát minden drágul az OTP-nél, de a kártyás vásárlás továbbra is ingyenes. Ezzel talán el is dőlhetett, hogy az talán mindenhol költségmentes maradhat. Rossz hír viszont, hogy a kártyadíjak emelkedésével és az egyéb díjakkal azért mégiscsak többet fizetünk, mint a csomag előtt.

Nézz körül a számlacsomagok között és találd meg a legjobbat a BankRáció.hu-n!

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?