6 °C Budapest

Megmutattuk Matolcsynak, ilyen egyszerűen lenyúlhatják a pénzed - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2012. november 11. 19:32

Nem csak Matolcsy csomagja került a parlament elé kisebb meglepetésekkel teletűzdelve, hanem a bankok is közzétették 2013-ra vonatkozó díjaikat. Mi pedig nem csak a Miniszter úrnak, hanem mindenki másnak is megmutattuk, hol lehet majd a legolcsóbban bankolni 2013-ban. A hét további fontos hírei a Pénzcentrum.hu-n.

Ezt neked Matolcsy új adója: 2013 legolcsóbb bankszámlái
Lesz még ingyenes bankszámla és lehet nagyon olcsón bankolni 2013-tól is. De már sokkal jobban oda kell figyelnünk, hol tartjuk a pénzünket. November elsejével kellett a bankoknak közzétenniük a 2013-tól érvényes kondíciós listájukat, melyek már mind tartalmazzák a tranzakciós illeték bevezetése utáni új díjakat. A legtöbb hitelintézet valamilyen formában áthárította az új adót, így akik nem váltanak időben meglepődhetnek a januári számlakivonatukon.

 

Ezért fog fájni jövőre a bankolás
A tegnap megjelent elemzésünkből jól látszik, hogy a legnagyobb bankok jelentősen növelték a folyószámla használathoz kapcsolódó díjaikat. Politikusok is hivatkoztak arra, hogy valamilyen formában szabályozni kellett volna, milyen formában változtathatnak az ügyfelek kárára díjaikon a hitelintézetek. A Pénzcentrum.hu annak járt utána, miért is növekedhettek meg ilyen jelentős mértékben a 2013-tól érvényes költségek.

Trükkök, melyekkel sokat nyerhetsz: ide tedd a pénzed télre
Összeszedtük, hova teheted a pénzed a hidegebb napokra. A jegybank újra alapkamatot csökkentett, ami rögtön érezhető volt a betéti ajánlatokban is. A további kamatcsökkentések következménye lehet, hogy egyre alacsonyabb betéti hozamokkal találkozhatunk a jövőben. Jelenleg 8, illetve több feltételt teljesítve akár 8,62 százalékos EBKM-mel (egységes betéti kamat mutató) fektethetjük be pénzünket. Ha érdekel néhány trükk, melyek több ezer forinttal növelik a megtakarításod értékét olvasd végig cikkünket. A táblázatok segítségével viszont akár azonnal megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb bankot és ajánlatot.

Mi vár a magyar családokra idén karácsonykor?
Hét hét, azaz kevesebb, mint ötven nap van hátra karácsonyig: a decemberi ünnephez kötődik a legnagyobb vásárlási roham, az üzletek hagyományosan ebben az időszakban generálják éves forgalmuk jelentős részét. Kérdés azonban, hogy idén mire számíthatnak a kereskedők, és az is, hogyan és miből fognak költekezni a magyar fogyasztók?

Sok álláskereső nem is hallott erről, pedig sokat segíthet
Kevés álláskereső gondol arra, hogy mennyire fontos az, hogy életrajzuk, pályázatuk kitűnjön a tömegből. Pedig egy egyszerű trükk sokat dobhat a helyzeten.

Itt a régi-új átverés: százezreket bukhatnak a hiszékenyek
Úgy tűnik, nem nyugszanak a hírhedt nigériai csalók: az elmúlt napokban, hetekben ismét megtalálták a magyar postafiókokat átverős leveleikkel.

Ilyen egyszerűen lenyúlhatják a pénzed az ATM-nél, másodpercek alatt
Idén áprilisban nagy sajtónyilvánosságot kapott, hogy több magyar bank ügyfelét is megkárosították: a gyanútlan áldozatok azt tapasztalták, hogy néhány óra különbséggel nagyobb összegeket vettek le bankszámlájukról, egymástól több tízezer kilométer távolságban, például Budapest után Chicagóban. Úgy tűnik, a rendőrség már megtalálta azt az elkövetői kört, amely elkövette a tavaszi csalássorozatot, videó is készült a módszerről.

Cseréld le a körtéid: ennyit nyerhetsz a villanyszámlán Ma a magyar családok villanyszámlájának 20-25 százalékát a világítás teszi ki. Pedig ez az arány lehetne alacsonyabb is - az energiatakarékos fényforrásokkal sokat spórolhatnánk. Hagyományos izzóktól a halogénlámpákig; kompakt fénycsövektől a LED világításig - nem könnyű a választás. Ahhoz azonban, hogy jó döntést tudjunk hozni, az áron túl többek között tudnunk kell a különböző típusok energiafelhasználását, illetve élettartamát is.

Ilyen egyszerűen is lehet pénzhez jutni: meglepetés az ATM-nél

Izgalmas újdonsággal rukkolt elő egy brit pénzintézet. A Nationwide Building Society ügyfeleinek jelentősen gyorsul az ATM-es pénzfelvétel, hiszen a bankjegykiadó automata emlékszik arra, mennyit szoktak kivenni általában.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 9. 18:22
Nádai Anikó több évadon keresztül vezette az RTL reality-jének esti összefoglalóit és az élő show-ka...
Holdblog  |  2022. december 9. 12:17
Bill Miller nemzedéke kiemelkedő alapkezelője volt. Zászlóshajó alapja, a Legg Mason Value Trust tiz...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?