13 °C Budapest

Megmutattuk Matolcsynak, ilyen egyszerűen lenyúlhatják a pénzed - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2012. november 11. 19:32

Nem csak Matolcsy csomagja került a parlament elé kisebb meglepetésekkel teletűzdelve, hanem a bankok is közzétették 2013-ra vonatkozó díjaikat. Mi pedig nem csak a Miniszter úrnak, hanem mindenki másnak is megmutattuk, hol lehet majd a legolcsóbban bankolni 2013-ban. A hét további fontos hírei a Pénzcentrum.hu-n.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ezt neked Matolcsy új adója: 2013 legolcsóbb bankszámlái
Lesz még ingyenes bankszámla és lehet nagyon olcsón bankolni 2013-tól is. De már sokkal jobban oda kell figyelnünk, hol tartjuk a pénzünket. November elsejével kellett a bankoknak közzétenniük a 2013-tól érvényes kondíciós listájukat, melyek már mind tartalmazzák a tranzakciós illeték bevezetése utáni új díjakat. A legtöbb hitelintézet valamilyen formában áthárította az új adót, így akik nem váltanak időben meglepődhetnek a januári számlakivonatukon.

 

Ezért fog fájni jövőre a bankolás
A tegnap megjelent elemzésünkből jól látszik, hogy a legnagyobb bankok jelentősen növelték a folyószámla használathoz kapcsolódó díjaikat. Politikusok is hivatkoztak arra, hogy valamilyen formában szabályozni kellett volna, milyen formában változtathatnak az ügyfelek kárára díjaikon a hitelintézetek. A Pénzcentrum.hu annak járt utána, miért is növekedhettek meg ilyen jelentős mértékben a 2013-tól érvényes költségek.

Trükkök, melyekkel sokat nyerhetsz: ide tedd a pénzed télre
Összeszedtük, hova teheted a pénzed a hidegebb napokra. A jegybank újra alapkamatot csökkentett, ami rögtön érezhető volt a betéti ajánlatokban is. A további kamatcsökkentések következménye lehet, hogy egyre alacsonyabb betéti hozamokkal találkozhatunk a jövőben. Jelenleg 8, illetve több feltételt teljesítve akár 8,62 százalékos EBKM-mel (egységes betéti kamat mutató) fektethetjük be pénzünket. Ha érdekel néhány trükk, melyek több ezer forinttal növelik a megtakarításod értékét olvasd végig cikkünket. A táblázatok segítségével viszont akár azonnal megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb bankot és ajánlatot.

Mi vár a magyar családokra idén karácsonykor?
Hét hét, azaz kevesebb, mint ötven nap van hátra karácsonyig: a decemberi ünnephez kötődik a legnagyobb vásárlási roham, az üzletek hagyományosan ebben az időszakban generálják éves forgalmuk jelentős részét. Kérdés azonban, hogy idén mire számíthatnak a kereskedők, és az is, hogyan és miből fognak költekezni a magyar fogyasztók?

Sok álláskereső nem is hallott erről, pedig sokat segíthet
Kevés álláskereső gondol arra, hogy mennyire fontos az, hogy életrajzuk, pályázatuk kitűnjön a tömegből. Pedig egy egyszerű trükk sokat dobhat a helyzeten.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Itt a régi-új átverés: százezreket bukhatnak a hiszékenyek
Úgy tűnik, nem nyugszanak a hírhedt nigériai csalók: az elmúlt napokban, hetekben ismét megtalálták a magyar postafiókokat átverős leveleikkel.

Ilyen egyszerűen lenyúlhatják a pénzed az ATM-nél, másodpercek alatt
Idén áprilisban nagy sajtónyilvánosságot kapott, hogy több magyar bank ügyfelét is megkárosították: a gyanútlan áldozatok azt tapasztalták, hogy néhány óra különbséggel nagyobb összegeket vettek le bankszámlájukról, egymástól több tízezer kilométer távolságban, például Budapest után Chicagóban. Úgy tűnik, a rendőrség már megtalálta azt az elkövetői kört, amely elkövette a tavaszi csalássorozatot, videó is készült a módszerről.

Cseréld le a körtéid: ennyit nyerhetsz a villanyszámlán Ma a magyar családok villanyszámlájának 20-25 százalékát a világítás teszi ki. Pedig ez az arány lehetne alacsonyabb is - az energiatakarékos fényforrásokkal sokat spórolhatnánk. Hagyományos izzóktól a halogénlámpákig; kompakt fénycsövektől a LED világításig - nem könnyű a választás. Ahhoz azonban, hogy jó döntést tudjunk hozni, az áron túl többek között tudnunk kell a különböző típusok energiafelhasználását, illetve élettartamát is.

Ilyen egyszerűen is lehet pénzhez jutni: meglepetés az ATM-nél

Izgalmas újdonsággal rukkolt elő egy brit pénzintézet. A Nationwide Building Society ügyfeleinek jelentősen gyorsul az ATM-es pénzfelvétel, hiszen a bankjegykiadó automata emlékszik arra, mennyit szoktak kivenni általában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?