Zöldbank mentheti meg a lepusztult társasházakat?

2012. szeptember 27. 08:34

A kormány napokon belül megtárgyalja a megújuló beruházások finanszírozását segítő, úgynevezett zöld bank létrehozását, sőt, várhatóan meghozza a bank indításáról szóló döntést is - tudta meg a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A napilap értesülése szerint, a zöld bank alapvetően üzleti alapon jönne létre, vagyis az állam és az üzleti szféra közötti együttműködés formájában, Az állam az állami pénzügyi ösztönzőkkel szállna be, partnerei pedig a piaci alapú finanszírozással.

A hitelezés kiterjedne a mezőgazdaságra, a vízgazdálkodásra, a környezetvédelemre, az energiahatékonyságra és az alternatív energetika területére, a bank továbbá részt venne az uniós és egyéb fejlesztési források szétosztásában. Vállalati, lakossági és közületi ügyfelei is lehetnének.

Az új pénzintézet tehát perspektívát jelenthet a hazai lepusztult épületállománynak is. A különböző kedvezményes pénzügyi konstrukciók ugyanis hozzájárulhatnak a energiapazarló társasházak energetikai felújításához. Többek között az épülethéj megújításához és az energiatakarékos fűtési rendszerek kiépítéséhez.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20