Újra 240 közelében jár a frank

Pénzcentrum
2011. szeptember 15. 10:02

A szerdai napi mélypont közvetlen közelében jár a forint ma reggel az euróval szemben a bankközi piacon, azaz nem sikerült erőre kapnia amellett sem, hogy napok óta javul a fejlett részvénypiaci hangulat, élénkül a kockázati étvágy. Az eurónak egyébként nem adott további lendületet az a tegnap esti sajtójelentés, amely szerint a francia és német vezetők megállapodtak abban, hogy a júliusban elfogadottak szerint megakadályozzák Görögország csődjét. Ma számos lényeges makrogazdasági adat teheti izgalmassá a napot.

Tegnap este csak átmenetileg tudott visszaerősödni a forint a napközbeni esés után, az euróval szembeni jegyzések 288-ról 286,5-ig süllyedtek. Ma reggel azonban ismét 288 körül jár a kereskedés a bankközi piacon, ami egyéves forintmélypont körüli szintet jelent.

A svájci frankkal szemben is egyértelműen gyengélkedik a forint, tegnap csaknem elérték a jegyzések a 240-es szintet, ma reggel 239 közelében jár a kereskedés. A svájci jegybank ma kamatdöntő ülést tart, amely kapcsán elsősorban a frankárfolyamról szóló üzenetek lehetnek fontosak a befektetők számára. Az 1,20-as EUR/CHF árfolyamküszöb bő egy hete van érvényben, azóta a piac nem próbálta meg tesztelni ezt a szintet, a jegyzések 1,2020 körül rendre felfelé (frankgyengülés irányába) mozdulnak.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?