Finito? Bukik az olasz pénzintézet, mi lesz a magas kamatokkal?

Pénzcentrum2011. január 17. 09:32

Négy hazai befektető csoport érdeklődik az olasz Banco Popolare magyarországi leánybankja iránt, a pénzintézet ugyanis hamarosan tulajdonost válthat - tudta meg a Napi Gazdaság. Ugyanakkor kérdés, hogy mi lesz a bank ügyfeleivel és a pénzintézet magas kamatot ígérő betétkonstrukcióival.

A napilap információi szerint a West LB utódjának számító, ma már Gránit Bank néven működő Milton Bankot tavaly Demján Sándornak eladó Wallis-csoport is az érdeklődők között található. A Napi Gazdaság emlékeztet: a Banco Popolare eladásának híre már egy évvel ezelőtt felröppent.

Ma mindössze tíz (hét budapesti és három vidéki) fiókkal rendelkezik a távol-keleti tulajdonú IC bank megvételével négy éve a hazai piacra lépő Banco Popolare, és a Napi által idézett piaci hírek szerint már a bankadó előtt is komoly havi veszteségekkel küzdött. A magyar mellett a horvát leánybank értékesítését is tervbe vette az egyébként harmadik legnagyobb olasz bankcsoport.

Érdekes, hogy a Bank "Viva Italia" elnevezésű betétkonstrukciója az egyik legmagasabb kamatot ígéri a magyar piacon. A 9,50%-os éves kamatlábat két hónapos futamidőre nyújtja a pénzintézet. A lekötési idő teljes hossza alatt a betét kamata fix, a kamatfizetés a lekötési idő végén egy összegben történik. A betét lekötése nem megújuló. A betétlekötés egyszeri díja 0,75 %, mely a lekötendő összeg után kerül felszámításra, melynek megfizetése a lekötési megbízás megadásakor, annak teljesítése előtt esedékes.

Az, hogy mi lesz a magas kamatot igérő betétkonstrukcióval és a pénzintézet meglévő ügyfeleivel, a tulajdonos váltásnak köszönhetően, arról egyelőre nincs információ.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
wallis, wallis csoport,