Két köteg készpénzt nyúlt le a banki dolgozó, pedig milliós fizetése volt

Pénzcentrum2011. január 13. 14:02

A biztonsági kamerás felvételek buktatták le azt a banki dolgozót, aki egy hátsó irodába osonva két köteg készpénzt csúsztatott a zakója belső zsebébe. Az eset még tavaly júliusban történt a Santander Bank wolverhamptoni fiókjában, a bíróság most tett pontot az ügy végére.


A biztonsági kamera felvétele

Steven Heer, a 30 éves pénzügyi tanácsadóként dolgozó vádlott már évek óta a bank alkalmazásában állt. Jól ismerte a belső folyamatokat, arra azonban ő sem számított, hogy a bank a belső irodákba titkos biztonsági kamerákat telepített.

A férfi a bankfiók zárása után az egyik ilyen iroda felé vette az irányt, ahol 5 ezer fontot, átszámítva 1,65 millió forintot (ami körülbelül másfél havi fizetésének felel meg) rejtett a belső zsebébe.

Az alig egyperces felvétellel a bíróságon szembesült, ahol mindenki meglepetésére azt állította, hogy csak tesztelte a bank biztonsági rendszerét, és a súlyos bankbiztonsági hiányosságokra akarta felhívni a vezetőség figyelmét, bár a szokatlan tesztről elfelejtett szólni a feletteseinek. Arra a kérdésre, hogy miért tartotta hetekig magánál a készpénzt a sikeres műveletet követően, nem tudott magyarázatot adni.


Steven Heer civilben

A bíró az ítélethirdetésnél elmondta, hogy abban az esetben, ha valaki egy ilyen bizalmi állásban hasonló bűncselekményt követ el, szinte biztos, hogy a börtönben végzi.

Ennek ellenére a körülmények alapos vizsgálatát követően a bankár "csak" 8 hónapot kapott két évre felfüggesztve, 240 óra közmunkára ítélték, valamint az eltulajdonított készpénz és 532 font (175 ezer forint) büntetés megfizetésére kötelezték.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A dolgozó munkaviszonyát a bank azonnali hatállyal megszüntette.

 

Címkék: