Átkeresztelték az Erste Bankot - részletek

Pénzcentrum2011. január 6. 08:47

Az Erste Bank 1997-ben a Mezőbank megvásárlásával lépett a magyar piacra, 1998-tól Erste Bank Hungary néven működik. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint 2011-től újabb változás lépett életbe a bank elnevezésében.

Az Erste Bank Hungary Nyíltkörűen Működő Részvénytársaság (rövidítve: Erste Bank Hungary Nyrt.) elnevezése Erste Bank Hungary Zártkörűen Működő Részvénytársaságra (rövidítve: Erste Bank Hungary Zrt.) változott, a változást a cégbíróság 2011. január 3-i dátummal bejegyezte. A bank szerint a névváltozás nem eredményez semmilyen szervezeti átalakulást, az ügyfelek is csak annyit érzékelnek majd, hogy a kivonaton, vagy a borítékon a bank új neve szerepel majd.

Az Erste Bank Hungary Zrt. az osztrák Erste Group tagja, mely 1997-ben, az állami tulajdonban lévő Mezőbank megvásárlásával lépett a magyar piacra. A bank 1998. október 1-jétől Erste Bank Hungary néven működik és nyújt teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat lakossági és vállalati ügyfelei számára.

Magyarországi működése alatt a bank évről-évre a piaci átlagot meghaladó ütemben bővült, amelyet tovább erősített az az akvizíció, amelynek során 2004-ben az Erste Group Bank AG megvásárolta a Postabank és Takarékpénztár Rt. állami részvényeit, majd a két bankot integrálta.

Ügyfélszáma és lakossági hitelállománya alapján az Erste Bank Hungary a magyar bankpiac második legnagyobb szereplőjévé vált, mérlegfőösszege szerint pedig a negyedik helyet foglalja el. A pénzintézet ügyfeleit 185 fiókján, valamint 410 bankjegykiadó automatáján keresztül szolgálja ki.

17 bankfiókot zárt be az Erste: itt a hivatalos állásfoglalás

Az Erste Group 1819-ben Ausztria első takarékbankjaként ("Erste österreichische Spar-Casse") nyitotta meg kapuit Bécsben. 1997-ben az Erste Group tőzsdére ment, majd kiterjesztette lakossági tevékenységét Közép- és Kelet-Európára.

Az elmúlt több mint 10 év alatt az Erste Group mind Ausztria, mind a közép-európai régió egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatójává vált.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mérlegfőösszegét és ügyfélszámát tekintve. Komplex szolgáltatásokkal, testreszabott egyedi konstrukciókkal és magas színvonalú szolgáltatásokkal áll mind lakossági, mind vállalati ügyfelei rendelkezésére.

A bankcsoport jelenleg több mint 17,5 millió ügyfelet szolgál ki 3200 bankfiókban. Az ügyfelek 95%-a az Európai Unió állampolgára. Ausztrián kívül Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában, Szerbiában, Horvátországban, Romániában és Ukrajnában tevékenykedik.

Korábban:
Hitelkamatot emelt az Erste Bank! Mi lesz a benyújtott kérelmekkel?
Erste frankhitelesek figyelem! Fontos infók a decemberi törlesztésről


Címkék:
postabank,