24 °C Budapest

A Budapest Bank lett az év bankja a "The Banker" magazin versenyén

2010. december 3. 16:02

A Budapest Bank kapta Az Év Bankja díjat a Financial Times csoporthoz tartozó The Banker magazin nemzetközi versenyén. A nívós pénzügyi lap a pénzintézet stabilitását, felelős működését és nem utolsósorban új, innovatív szolgáltatásait ismerte el a "The Bank of the Year in Hungary - 2010" címmel. Az elismerés immár a negyedik az idei évben a pénzintézetnek ítélt díjak között.

A rangos nemzetközi megmérettetésen a kereskedelmi bankok üzleti teljesítményét vizsgálta a The Banker magazin zsűrije. Az idei évben rekordszámú nevezés érkezett a versenyre, hiszen 149 ország több mint 500 bankja közül választották ki a legjobbakat. A döntőbizottság a pénzintézetek növekedését, pénzügyi eredményeit, stratégiai fejlesztéseit és működésük egyéb területein nyújtott teljesítményét értékelte ki.

A Budapest Bank az elismerést stabil pénzügyi mutatóival, erős likviditási helyzetével és a hosszú távú növekedést elősegítő kezdeményezéseivel érdemelte ki. A zsűri ugyancsak értékelte a bank felelős hitelezési politikáját, az elmúlt időszak kihívásaira adott válaszait valamint a társadalmi felelősségvállalás terén tett erőfeszítéseit és eredményeit.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a The Banker magazin bennünket talált a legjobbnak a magyarországi pénzintézetek között, hiszen ez azt jelzi, hogy a helyi piac pozitív visszajelzései mellett a pénzügyi szakma is elismeri teljesítményünket. Mindez azt is jelenti számunkra, hogy a bankunk tevékenysége elfogulatlan nemzetközi mércével is megállja a helyét" - mondta el Sean Morrissey, a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója.

 

Középen Malárik Pálcza Edit, a Budapest Bank pénzügyi vezetője, valamint Sean Morrissey, a bank elnök-vezérigazgatója


A szakember azt is hozzátette, hogy a Budapest Bank eddigi nyereséges működésének köszönhetően a 2011-es évre már az optimizmus jegyében készül, és újbóli növekedési terveket fogalmazott meg.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Budapest Bank számára "The Bank of the Year"-díj sokadik az idei elismerések között. A MasterCard által kiírt Az Év Bankja versenyen kiérdemelte "A pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb bank 2010" címet. Ebben a kategóriában azt a bankot díjazta a zsűri, amely kiemelkedően sokat tett a magyar lakossági és vállalati szegmens általános pénzügyi tudatosságának javításáért. Szintén a MasterCard pályázatán szerzett ezüstérmet a pénzintézet idén bevezetett Egyenlítő Hitelével "Az év lakossági hitelterméke" kategóriában, amelynél az ügyfelek számára legkedvezőbb, leginnovatívabb termékeket ismerték el. Ugyancsak a Budapest Bank kapta meg november végén a CSR Hungary 2010 díjat "CSR Menedzsment - nagyvállalatok" kategóriában a társadalmi felelősségvállalás terén évtizedek óta végzett átfogó, sokrétű munkájáért.


PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 25. 07:48
A Dumaszínház a Goethe Intézettel közösen júniusban Magyarországon is bemutat egy sikeres német stag...
Holdblog  |  2022. május 25. 06:45
Nem először és sejthetően nem utoljára, manapság a geopolitika alakulása határozza meg a dollár „biv...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?