A Raiffeisen kártyás vásárlások után 10 forint a rászoruló gyermekeknek megy

Pénzcentrum2010. április 6. 16:02

A Raiffeisen Közösen program keretében ismét jótékonysági akció indult a hónap első napján. A Raiffeisen Bank ügyfeleinek minden egyes OKOSkártyával történő vásárlása után 10 forintot adományoz a Gyermekétkeztetési Alapítványnak, hogy az ott gyarapodó pénzből minél több rászoruló gyermek kaphasson segítséget.

Az akció keretében április 1-május 31. között a Raiffeisen Bank által elkülönített adományból a gyermekotthonokban élő gyerekek jutnak minőségi élelemhez. A bank civil szakértő partnere, a Gyermekétkeztetési Alapítvány ezúttal is nyilvános pályázat útján választotta ki a szakmai szempontoknak megfelelő intézményeket.

Ezek listája és bemutatkozása megtalálható a Raiffeisen Közösen program honlapján, a www.kozosen.hu-n, ahol bárki leadhatja szavazatát az általa leginkább rászorulónak ítélt intézményre. A szavazás aktuális állása a honlapon folyamatosan nyomon követhető.

A Raiffeisen Bank 2008 őszén indította el jótékony célú programját, melyben meghirdetett időszakokban, évente két alkalommal az OKOSkártya birtokosok minden egyes vásárlása után 10 Ft-ot különít el jótékony célra.

Az akció keretében eddig összesen mintegy 33 millió forintnyi élelmiszer-adományt juttatott a Bank csecsemő- és gyermekotthonoknak, amelyből 3625 gyermek 1-2 havi minőségi étkezését tudták biztosítani.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szekeres Adrien énekesnő, a Raiffeisen Közösen program elkötelezett támogatója népszerűsíti a jelenlegi akciót is. Adrien, mint kétgyermekes édesanya, többször is elmondta már, hogy különösen szívén viseli a nehéz helyzetben nevelkedő gyermekek sorsát. Rendkívül fontosnak tartja, hogy hozzá hasonlóan minél több művész ismertsége révén is tegyen a hasonló programok népszerűsítéséért. A Raiffeisen Közösen Program nagyköveteként végzett munkája során arra hívja fel a figyelmet, hogy vannak olyan gyermekek, akiknek nem mindig jut megfelelő minőségű élelem.

Címkék: