Így kamatozik most az euró: 12 bank ajánlata összehasonlító táblázattal!

Pénzcentrum2010. március 23. 05:20

Az akciós kamatok is lesoványodtak A Pénzcentrum a magyarországi pénzintézetek deviza lekötési lehetőségeit szedte egy csokorba annak érdekében, hogy segítsünk a deviza megtakarítással rendelkező olvasóknak a legjobb lekötési lehetőség kiválasztásában.

Az elmúlt időszakban tovább csökkentek a bankok által az euró betétekre kínált kamatok. Az év első két hónapjában több akciós lekötési lehetőség is megszűnt, de 3,00-3,75%-os akciós lekötéseket most is találni. Az OTP Bank visszacserélte az időben sávos kamatozású konstrukcióját a korábban már alkalmazott, a kamatot előre fizető módozatra. A versenytársak 3,00% körüli akciós lekötési lehetőségekkel szállnak ringbe az euró-betétekért, a Pénzcentrum összeállításának köszönhetően a hosszabb és a rövidebb időtávon gondolkodó ügyfelek is megtalálják a nekik való ajánlatot.

A piacon elérhető legmagasabb kamatot 3,75%-kal a Sopron Bank adta, de a pénzintézet különböző feltételekhez köti az akciós kamatot. A bank 3 hónapos lekötés esetén 3,00%-os kamatot fizet, a legkisebb leköthető összeg 300 euró. A második helyen a CIB Bank végzett az akciós 3,50%-os ajánlattal, míg CIB Classic betétben 6 és 12 hónapos futamidő esetén 3,00%-os kamat érhető el.

400 eurótól 6 hónapra szintén 3,00%-os kamatot kínál az Allianz Bank, valamint 500 eurótól új forrásokra még mindig érvényes a hasonló kamatozású K&H Üdvözlet Betét. Az FHB 2000+ betét azokra az ügyfelekre vonatkozik, akik a február elsején fennálló megtakarítási állományukat legalább 2 ezer euróval növelik, de 50 ezer euró felett normál lekötés esetén is elérhető a 3,00%-os kamat.

3 hónapos lekötésre évi 2,96%-ot (EBKM: 3,00%) kínál az MKB Bank, majd az Erste Bank (2,50%), a Budapest Bank (2,20-2,80%) és a Raiffeisen Bank (2,30-2,50%) következik. Az UniCredit 2,25%-kal több helyet visszacsúszott a listán, majd a sort a régi-új konstrukcióval jelentkező OTP Bank és a Citibank zárja.

Az EUR/HUF árfolyam változása az elmúlt három hónapban

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

"A javuló nemzetközi befektetői hangulat, illetve a magyar gazdaság külső és belső egyensúlyi mutatóinak jelentős javulása együtt oda vezetett, hogy március közepén 15 hónapos csúcsra erősödött a forint az euróval szemben 261 körüli szinten.

A forint felértékelődése lendületet adott a Magyar Nemzeti Banktól várt további kamatcsökkentésekhez, ugyanakkor fontos látni, hogy az erős forintra az inflációs cél elérése érdekében a jegybanknak, az export lefojtása miatt pedig az egész gazdaságnak nincs szüksége. A következő hetekben a görögországi fejlemények és a külpiaci befektetői hangulat mellett a magyar parlamenti választások tényleges kimenetele, illetve az új kormány által képviselt gazdaságpolitika lehet lényeges befolyással a forint árfolyamára." - mondta Weinhardt Attila, a portfolio.hu elemzője.

Sopron, CIB, Allianz, K&H, FHB, MKB

Címkék: