Mennyi kamatot adnak az euróra? Itt a bankok listája!

Pénzcentrum2009. november 18. 05:40

Egy hónappal ezelőtt ugyanannyit kellett adni egy euróért, mint most, de november elején a 280-at karcolta alulról az árfolyam. A Pénzcentrum a magyarországi pénzintézetek deviza lekötési lehetőségeit szedte egy csokorba annak érdekében, hogy segítsünk a deviza megtakarítással rendelkező olvasóknak a legjobb lekötési lehetőség kiválasztásában.

Október utolsó hetében a nemzetközi piacokon bizonytalanság lett úrrá, ami negatívan hatott a forint árfolyamára. Az árfolyam a 265-ös szint mentén történő oldalazását a 280-as szintet megközelítő gyengülés váltotta fel, majd a piac megnyugodott és újra a korábbi szintre erősödött vissza a forint. A forint három hét alatt az elmúlt hónapokat jellemző 265-280-as sáv mindkét szélét megjárta, amennyiben továbbra is ebben a sávban fog mozogni, úgy jól járhatnak azok, akik most helyeznek el euróbetétet egy bankban.

Az elmúlt egy hónapban tovább csökkentek a bankok által az euró betétekre kínált kamatok, a korábbi 6,00-6,50 %-os ajánlatokkal már csak az FHB euróbetét tartja a lépést. A legkedvezőbb konstrukciókhoz jellemzően 3 hónapos akciós futamidők tartoznak. Hogy ne vesszünk el a kondíciók útvesztőjében a Pénzcentrum összegyűjtötte a legkedvezőbb ajánlatokat.

A piacon a legmagasabb kamatot 5,50 %-kal az FHB Bank adta, majd négy 4,00 %-os ajánlat következik (CIB Bank, K&H Bank, Allianz Bank és Erste Bank), a rövid és a hosszabb futamidőt kedvelő ügyfeleknek egyaránt jutnak kedvező ajánlatok. 3,98 %-ot kínál az MKB Bank, őket követi az UniCredit és az OTP Bank. A sort a Budapest Bank, a Raiffeisen Bank és a Citibank hármasa zárja. A rövidebb futamidőt kihasználhatják a betétek vándoroltatására specializálódott ügyfelek.

FHB Bank:

Az FHB 3 és 6 hónapra 5,50 %-os, 12 hónapra pedig 4,50 %-os kamatot fizet az FHB Euró 2000+ betétakció keretében azoknak, akik legalább kétezer euróval növelik a lekötésüket.

Az FHB Lojalitás Euró betét keretében a fordulónapos vagy lejáró lekötéssel rendelkező ügyfelek 3 és 6 hónapra +0,25 %-os kamatprémiummal köthetik le újra a pénzüket, így a "hűségprogram" résztvevői 5,25 %-os kamatot érhetnek el. Az új lekötés a lejáratot, illetve a fordulónapot követő 10 munkanapon belül kezdeményezhető a legalább a lejáró betét tőkeösszegével megegyező összegben.

Normál euró betétben a legkisebb leköthető összeg 300 euró, a maximálisan elhelyezhető összeg nem korlátozott. Az 5,00 %-os kamat a 3 és a 6 hónapos lekötések esetén is érvényes, 12 hónapra 4,00 %-ot fizetnek.

Lekötést bármelyik bankfiókban, vagy telefonon és (normál lekötést) netbankon keresztül is lehet kezdeményezni. A bank az első három hónapban elengedi a számlavezetési díjat, az átváltás során pedig kedvezményes árfolyamot alkalmaznak. Az akció visszavonásig, de legkésőbb a hónap végéig tart, a lejárat előtt felvett betétekre 0,15 %-ot fizetnek.

CIB Bank:

A kötvényvásárláshoz és jövedelem átutaláshoz kötött CIBKombinált betétre 3 hónapos futamidő mellett 4,00 %-os kamat érhető el. A bankfiókokban igényelhető CIB Kombinált betétben jövedelem átutalási nyilatkozattal legfeljebb 5000 euró helyezhető el, CIB kötvény vásárlása esetén a leköthető összeg meghaladhatja az 5000 eurót.

Ilyen lesz az új CIB.hu! Kiszivárogtak az első képek

A CIB Classic Euró betét kondíciói november 2-től visszavonásig érvényesek. A bank 3, 6 és 12 hónapos lekötés esetén 2,90-3,25 %-os kamatot kínál az euróban újonnan elhelyezett betétekre, az első kamatperiódusra (nem akciós kamat: 0,50-1,00 %). A kamat mértéke független az elhelyezett összeg nagyságától, de a betétlekötés eredeti időtartamával automatikusan meghosszabbodó betét nem minősül újonnan lekötött betétnek.

CIB rendkívüli közlemény! 5000 forintot érhet

A 12 hónapos CIB Uno euró betétekre 3,01 %-ot (EBKM: 3,01 %) fizetnek, az ajánlat új forrásokra, november végéig érvényes.

K&H Bank:

A K&HÜdvözlet Betét kamata a 2009. november 2-től érvényes hirdetmény szerint kizárólag bankon kívüli forrásból származó új betéti összegre vonatkozik. A bank a lekötés napját megelőző naptári hónap utolsó banki munkanapján számított záró egyenlegéhez képest vizsgálja az új betétet. 12 hónapos lekötés esetén a kamat 2,00 %.

K&H: kiemelkedő kamatozás, ismét nagyon nagy betét

A 4,00 %-os kamatláb csak az első kamatperiódusra szól, a kamat az ügyfél választásától függően a betéttel együtt újra lekötésre, vagy jóváírásra kerül a betétlekötési számlán. A K&H üdvözlet deviza betét a személyesen vagy telefonon keresztül köthető le.

Allianz Bank:

Az Allianz Bank 6 hónapos futamidőre 4,00 %-os éves kamatot kínál az euró betétekre (EBKM: 4,04 %), a legkisebb leköthető összeg 400 euró. A november 3-tól érvényes kondíciós lista szerint 1 hónapra 0,30 %-os, 2 hónapra 0,45 %-os, 3 hónapos lekötés esetén 0,50 %-os, míg 12 hónapra 1,00 %-os kamat érhető el (EBKM: 0,30-1,00 %).

6 hónapos EUR lekötött betét ügyfelenként összesen legfeljebb 100 ezer euró értékben indítható. A Bank e kitétel teljesítését utólagosan ellenőrzi, s amennyiben a 6 hónapos, jelen kondíciós lista érvényességének kezdetét követően indított EUR lekötések összértéke meghaladja ezt az összeghatárt, minden olyan, jelen kondíciós lista érvényességét követően indított, 6 hónapos euró lekötésre, mellyel a fenti összeghatárt átlépték a betétindulás időpontjának sorrendje szerint 1,00%-os kamatot fizet meg (EBKM:1,00%).

Kisbenedek magabiztos: "Az erő velünk van"

Az Allianz Banknál valamely bankszámlán lekötött betéthez kapcsolódóan a betét lekötési időszakára a betét tulajdonosa részére díjmentes életbiztosítás, amely halál esetén biztosítói kártérítésként a betét lekötött tőkéjének 50%-át fizeti. Közös tulajdonú betét esetén bármely betét tulajdonosa halála esetén kifizeti a Biztosító a kártérítést.

Erste Bank:

Az Erste Bank november 9-től érvényes 12 hónapos futamidőre vonatkozó 4,00 %-os betétlekötési ajánlata a biztonságos és időtálló megtakarítási formák közé tartozik. A betétben elhelyezendő összeget a bank számlakonverziós deviza középárfolyamon váltja át, az átváltást további költségek nem terhelik. A legkisebb leköthető összeg 500 euró, az akciós kamat - ismétlődő betétlekötési konstrukció esetén - csak új forrásra és az első kamatperiódusra érvényes. 6 hónapos lekötés esetén 3,50 %-os kamatot kínálnak.

Fontos adatok a megtakarításainkról "Első" kézből

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A betétlekötés második periódusától kezdve a betét a hirdetményben szereplő normál kamattal (EBKM: 2,64-3,04 %) kerül lekötésre. Az akciós deviza betét elhelyezésének feltétele, hogy a lekötni kívánt deviza betét összege szeptember 30-a előtt nem volt a bank kezelésében. A betétlekötés további feltétele a betét pénznemében devizaszámla vezetése a banknál, a lekötés határidő előtt történő felmondása esetén a Bank kamatot nem térít.

MKB Bank:

Az MKB akció november 9-től visszavonásig érvényes, az akciós betétlekötési lehetőségek kizárólag a 200 euró feletti személyesen, bankfiókban vagy telefonon keresztül kezdeményezett betétlekötésekre vonatkoznak. Az akciós kamat - ismétlődő betétlekötés esetén - kizárólag az első kamatperiódusra érvényes.

Kosztpénz-kalkulátor a MKB-netbankban

A lekötési módozatokban szélesek a lehetőségek, az ügyfél választhat az egyszeri érvényű és az ismétlődő lekötés között, de van mód a kamatos kamattal történő ismétlődő betétlekötésre is. A bank a lekötés felmondása esetén 1 %-os jutalékot számít fel.

UniCredit Bank:

Az UniCredit Bank október közepétől 3,00 %-os akciós kamatot kínál a 6 hónapos futamidőre szóló folyamatosan megújuló euró megtakarításokra (EBKM: 3,02 %, nem akciós EBKM: 0,80 %). Az akciós betétlekötés igénybevételének feltétele hogy legalább ezer eurót kell elhelyezni a betétlekötéskor.

Az UniCredit Budapestre hozta a BL-trófeát

A 6 hónapos euró betét sajátossága, hogy a lejárat előtti részleges vagy teljes feltörés esetén a kitöltött futamidőre 1,50 %-os felmondási kamatot fizetnek. A legkisebb kivehető összeg 500 euró, miközben a lekötésben maradó összeg legalább 1 000 euró.

OTP Bank:

Az OTP Bank 4 hónapos KamatMOST EUR Extra Betét ajánlata november 14-től visszavonásig, legkésőbb november 27-ig érvényes. Az akcióban 4 hónapra, fix kamatozással, folyamatos lekötéssel lehet euró betétet elhelyezni, ha az ügyfél legalább 600 euróval növeli a 2009. október 29-i megtakarítási állományát. Az akciós lekötésbe csak a 2009. október 29-i egyenleget meghaladó megtakarítási állomány helyezhető el.

A szintén 4 hónapos KamatMOST EUR betétben fix kamatozással, folyamatos lekötéssel lehet betétet elhelyezni. A lekötés minimum 500 euróval kezdeményezhető, nem feltétel a megtakarítási állomány növelése, vagy új forrás elhelyezése. A kamat 4 ezer euró alatt 1,96 %, felette 2,69 %.

A kamat jóváírása mindkét termék esetében a 4 hónapos futamidő elején történik a betét látra szóló számláján. A betét feltörése esetén a Bank kamatot nem térít, és az előre kifizetett kamat a tőkéből levonásra kerül. Az akciós lekötések küszöbös kamatozású betétek (vagyis az adott összeghatár felett a teljes betét a magasabb összegre érvényes feltételek szerint kamatozik).

OTP-ügyfelek, figyelem! Veszélyes levelek a postaládákban!

Az akciós lekötött betétek a 4 hónapos futamidő lejáratát követően a hirdetményben közzétett 3 hónapos futamidejű, nem akciós lekötés feltételeinek megfelelően kamatoznak tovább, a kamatot továbbra is előre fizetve.

Lekötési megbízást a fiókhálózatban, az OTPdirekt telefonos ügyintézői és OTPdirekt internetes szolgáltatásokon keresztül lehet kezdeményezni. WAP és Aktív mobilBank szolgáltatásokon keresztül akciós betétlekötés nem indítható.

Budapest Bank:

A Budapest Bank azon ügyfeleinek kínálja a deviza lekötött betéteket, akik deviza-megtakarításaikat kiszámítható és biztonságos formában kívánják kamatoztatni. A deviza lekötések fix kamatozású lekötött betétek, a minimum elhelyezhető betétösszeg 500 euró. A táblázatban szereplő kamatok 2009. november 16-tól érvényesek.

Az ügyfél már a lekötéskor rendelkezhet úgy, hogy a betét összege a kamattal együtt, vagy anélkül automatikusan újra lekötésre kerüljön a futamidő végén. Betétfeltörés esetén (csak a teljes betét törhető fel) a felmondásos kamat 0 %.

"A magasabb összeghatár felett érvényes magasabb kamat a betét teljes összegére vonatkozik." Ami annyit jelent, hogy a 200 ezer euró (körülbelül 53,4 millió forint) feletti lekötésekre 2,50 % helyett 2,80 %-os kamatot fizet.

Raiffeisen Bank:

A Raiffeisen akciós 6 hónapos euró lekötött betétben a pénz összegsávtól függően évi 2,30-2,50 %-ot kamatozik. Az akciós ajánlat november 12-től visszavonásig érvényes. Automatikusan ismétlődő betétlekötési megbízás esetén a második kamatperiódustól a betét a kondíciós listában található 6 hónapos futamidő aktuális kamatlábát veszi fel (EBKM: 0,50-0,60 %).

Hogy nyerhetne 1 milliót a hasi-tasis fazon, ha nem kápéban utazna?

Devizabetét lekötést bármelyik bankfiókban, Direkt PIN kóddal a telefonos ügyfélszolgálaton vagy Raiffeisen DirektNet internetes banki szolgáltatáson keresztül lehet kezdeményezni.

Citibank:

A Citibank 1,50 %-os euró lekötött betét kamattal kullog a mezőny után. A bank a lekötött betétek mellett többféle deviza-befektetési lehetőséget kínál. Az ügyfelek a lekötéstől magasabb hozamot érhetnek el a külföldi kötvényekkel és befektetési alapokkal, valamint a tőkegarantált devizakötvény-ajánlatok közül is választhat.

Új co-branded kártya a Citibanktól - rózsaszínben látod majd a világot

Címkék: