14 °C Budapest

Mit tudhat a Citibank? 10 százalékos növekedés a válság ellenére

2009. április 2. 16:30

A magyarországi Citibank Zrt. sikeres évet zárt 2008-ban a világszerte és hazánkban is jelentkező kihívásokkal teli pénzpiaci és gazdasági helyzet ellenére.

A bank adózott eredménye 10 százalékkal nőtt a 2007. év végihez képest, míg a mérlegfőösszeg 675,8 milliárd forintról 801,4 milliárd forintra, azaz 19 százalékkal emelkedett. A nettó hitelállomány 2008 végén 188,5 milliárd forint volt, mely 4 százalékkal magasabb az előző évi értékhez képest. A betétállomány 10 százalékkal, 395,3 milliárd forintra bővült a 2007. évihez képest. A tőkearányos nyereség (ROE) továbbra is nagy arányt, azaz 24,73 százalékot tett ki, az eszközarányos nyereség (ROA) pedig 2,24 százalék volt 2008-ban. A pénzintézet likviditása magas szinten maradt.

"Köszönjük ügyfeleinknek, hogy a rendkívüli piaci és gazdasági kihívások ellenére is megőrizték bizalmukat bankunk iránt, ez tette lehetővé számunkra, hogy erős partnerként tudjuk szolgálni őket ebben a nehéz időszakban is. Sikerünket az ügyfelek érdekeinek szolgálatába állítjuk 2009-ben is, és továbbra is elsődleges célunk, hogy ügyfeleinknek a legjobb pénzügyi megoldásokat nyújtsuk és segítsük őket túljutni a válságos időszakon." - mondta Batara Sianturi, a Citibank Magyarország vezérigazgatója.


A Citigroup márciusi bejelentése után a magyarországi Citibank a nagy növekedési potenciált rejtő Közép- és Kelet-Európai régió részévé vált. Az új szervezetben az egyik jelentős lépés volt, hogy egyesítették a lakossági és a vállalati üzletágat. Egységes üzletként működve jobban kihasználhatók a szinergiák, különösen az operáció és egyéb megosztott funkciók terén, és ez segített a hatékonyabb működésben és a keresztértékesítésből fakadó bevételek növelésében.

A vállalat történetében egy másik jelentős mérföldkövet jelentett 2008-ban a jogi szervezet átszervezése, mely eredményeként a Citibank Zrt. az írországi székhelyű Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepévé alakult határon átnyúló egyesülés formájában 2009. január elsejei hatállyal. Mint a Citibank Europe plc fióktelepe, egy nagyobb mérlegfőösszeggel és hitelezési kapacitással, valamint számottevő európai jelenléttel bíró szervezet tagjaként, még erősebb partnerként tudják szolgálni Magyarországon ügyfeleiket, és még hatékonyabban terjeszkedhetnek a hazai piacon. A bank fizikai jelenléte továbbra is megmarad az országban, meglévő termékeiket és szolgáltatásaikat változatlan formában nyújtják az ügyfeleknek, miközben számos területen fejlődnek.

PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
Holdblog  |  2022. szeptember 24. 06:09
A kínai termékek egyre kisebb arányt képviselnek az Egyesült Államok importvolumenében. A korábban n...
MEDIA1  |  2022. szeptember 23. 19:35
Tvrtko az 50. születésnapjára idzítve, vasárnap mutatja be a közel egyórás filmet, a korábbiakhoz ha...
Kiszámoló  |  2022. szeptember 22. 17:18
A Lidl Plusz alkalmazásnak nincs túl sok értelme, de van egy funkciója, ami miatt szeretem használni...
Bankmonitor  |  2022. szeptember 22. 13:34
A magyarok többsége 2022. második negyedévében már végig fix kamatozású lakáshitelt igényelt: az érd...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17