Gazdaságos pénzügyek: 30 bankfiókot nyit a Tesco

2009. március 30. 10:00

A tervek szerint 30 bankfiókot nyit hipermarketjeiben a Tesco. A világ egyik legnagyobb áruházlánca egyelőre csak Nagy-Britanniában tervez ilyen lépéseket, a cél, hogy a személyi pénzügyek piacán is megjelenjen a kék-fehér márka.

Az első fiókok várhatóan még idén tavasszal megnyílnak Blackpool, Coventry és Bristol hipermarketjeiben.

Nagy-Britanniában a Tesco már most is kínál pénzügyi szolgáltatásokat, például hiteleket és megtakarítási számlákat, a bankfiókokkal a szolgáltatások bővítését és egységesítését tervezik.

Szakértők szerint arra számítanak, hogy viszonylag olcsón találnak majd munkaerőt, hiszen sok pénzügyi szakembernek megszűnt a munkahelye az elmúlt hónapokban, az állás nélküli bankárok pedig vélhetően kevesebb pénzért is elmennek majd dolgozni.

A tervek szerint az Edinburgh-i központba 200 embert vesznek fel. Az áruházlánc 11 éve alapított közös vállalatot az egyik legnagyobb brit pénzintézettel, a Royal Bank of Scotland-del, a közös vállalkozás sikeres volt, a betétek aránya évről-évre növekedett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Tesco abban bízik, hogy a "gazdaságos" bankfiókok elsősorban a kispénzű emberek számára nyújtanak pénzügyi megoldásokat: az ismert márkajegyekkel működő pénzintézetek komoly sikerrel kecsegtetnek.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?