Mesteri spekuláció: 486 millió forintot bukik a brit állam!

Pénzcentrum
2008. szeptember 22. 11:00

Egy abszurd törvény miatt a brit állam komoly összegeket lesz kénytelen kifizetni, ha nem akar lakóházakat egy park kellős közepére...

Az adófizetőknek egy 1,6 millió fontos (486,4 millió forint) fizetési kötelezettséggel kell szembenézniük, ennyit kellene fizetnie ugyanis az államnak egy 0,22 hektáros földdarabért egy ingatlanspekulációval foglalkozó cégnek, miközben annak valódi értéke mindössze 15 ezer font (4,56 millió forint). A bíróság, amelyik ugyan vonakodva, de elrendelte, hogy a tanács fizesse ki az akár egy uzsorás díjának is beillő összeget, véleménye szerint a törvény ebben az esetben szánalmas, de ez ellen semmit nem tudnak tenni.

Most mindenki attól fél, hogy hirtelen megindulnak a hasonló ügyek szerte Londonban és más városokban, amelyeket a Luftwaffe a Második Világháború során bombázott.

A vita egy nagyjából 20 yardnyi terület miatt alakult ki, ami egy közpark része, London dél-nyugati részén. A háború előtt egy sor épület állt az Orville Road ezen részén, bár pontos számot egyelőre nem tudni, 9 és 15 közötti a becslések szerint. Ezeket viszont a háború alatt lebombázták. A fegyverek letétele után a tanács megtisztíttatta a területet, és a szomszédos parkhoz csatolta annak ellenére, hogy az magánkézben volt.

2001-ben egy befektetési vállalakozás vette meg mindössze 30 ezer fontért (9,12 millió forint) és házakat akart rá építeni, az építkezéseket felügyelő hivatal azonban megvétózta a terveket, mivel ez a park része. A cég azonban bemutatta az adásvételi okmányokat és közölte, hogyha nem veszik meg tőle, akkor jogosulatlan a terület bármilyen közcélra való használata.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A szóban forgó földdarab jelenlegi piaci értéke 15 ezer font (4,56 millió forint), a Greenweb vállalat ügyvédcsapata azonban egy 1961-es törvényre hivatkozik, ami automatikusan engedélyt ad a német bombák áldozatául esett házak újjáépítésére, vagyis az értéke hirtelen 1,6 millió fontra (486,4 millió forint) ugrott, még akkor is, ha a tanács sosem engedélyezi a fejlesztéseket.

A tanács ügyvédei szerint a törvény ebben az esetben teljesen abszurd, így fellebbeznek a döntés ellen, bár nem sok jót remélhetnek, mivel a törvény még mindig érvényben van.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 3. 17:26
Az EP május 3-án, a sajtószabadság világnapján hivatalosan közzétette a Daphne Caruana Galizia újság...
Bankmonitor  |  2024. május 3. 14:26
Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár elmondása szerint a 2019-ben Babaváró hitelt igényelt...
Kiszámoló  |  2024. május 3. 14:07
Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóz...
Holdblog  |  2024. május 3. 11:42
Évadzáró adásunkban mindenki szerepel, a kommentelők kifejezetten sokat. Elemezzük Észak-Koreát, a k...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm