23 °C Budapest

Május 5-től újra jegyezhetőek az OTP Olimpia Alapok befektetési jegyei

Pénzcentrum
2008. április 29. 15:45

Az OTP Alapkezelő március elején mind tematikájában, mind kifizetési struktúrájában újszerű, tőkevédett alapok jegyzését indította el. Az OTP Olimpia Sprint I. és az OTP Olimpia I. Alapok a nyári játékok 18 főszponzor vállalatának részvényeiből alkottak kosarat, és ennek teljesítményéből nyújtanak majd részesedést a befektetőknek. Újdonság, hogy a tőkevédett hozam mellett egy másik biztonsági elem is megjelent: az Alapok csökkenő részvényárfolyamok mellett is fizethetnek hozamot, amennyiben a kosárban szereplő egyik részvény árfolyama sem csökken 30%-nál többet induláskori értékéhez viszonyítva.

Az első jegyzési kör sikeresen zárult április 18-án, a befektetők több mint 8,8 milliárd forint értékben vásároltak az Alapok befektetési jegyeiből. Ez különösen jó eredménynek tekinthető az elmúlt hónapok tőkepiaci eseményeinek tükrében. A részvény- és a kötvénypiacok veszteségei hatással voltak mind a hazai alapkezelők alapjaiban kezelt vagyon nagyságára, mind pedig a befektetési hajlandóságra.

A BAMOSZ (Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége) adatai szerint a tagok által kezelt alapok összvagyona 2008. I. negyedévében 1,4%-kal csökkent, az alapokba irányuló tőkebeáramlás pedig alacsonyabb volt, mint az előző év bármely negyedéve során.

A bizonytalan tőkepiaci helyzetben sok befektető továbbra is a tőkevédelmet nyújtó alapokat keresi, így az OTP Alapkezelő az előzetes terveknek megfelelően 2008. május 5-től újból elindítja az OTP Olimpia Alapok befektetési jegyeinek jegyzését. Az OTP Olimpia Sprint II. és az OTP Olimpia II. Alapok változatlan befektetési politikával és hozamfizetési struktúrával várják a befektetőket.

Az OTP Olimpia Sprint II. Alap futamideje 2 év, tőkevédelem mellett éves szinten maximum 15% alaphozamot, illetve további évi 15% hozamprémium lehetőségét kínálja, amely összesen maximum évi 30% lehet. (EHM 0%)

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az OTP Olimpia II. Alap futamideje 3,25 év, a tőkevédelem mellett 10% fix hozamot is kínál az első 12 hónapra. A fix hozamon felül további 2 x 20% többlethozam lehetőségét nyújtja. (EHM 3,19%)

Az új OTP alapok a csökkenő részvényárfolyamok melletti hozamfizetés lehetőségét változatlan formában kínálják, ami sok befektető számára döntő szempont lehet.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 23. 19:53
Mégis úgy döntött az RTL, hogy megszólal a műsorvezetőjének, Majkának a Puzsér Róbert bántalmazását...
Bankmonitor  |  2024. július 23. 17:25
A jegybank mai döntésével 2024. július 24-től 25 bázisponttal mérséklődik az alapkamat, az irányadó...
MNB Intézet  |  2024. július 23. 12:09
Egy viselkedéses közgazdaságtan területén végzett kutatás során arra voltak kíváncsiak a kutatók, ho...
Holdblog  |  2024. július 23. 08:01
Érdekel, hogyan kezeljük a pénzed a HOLD-nál? Nem tudod, kik választják ki a neked megfelelő portfól...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 24. szerda
Kinga, Kincsõ
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem