16 °C Budapest

Május 5-től újra jegyezhetőek az OTP Olimpia Alapok befektetési jegyei

Pénzcentrum
2008. április 29. 15:45

Az OTP Alapkezelő március elején mind tematikájában, mind kifizetési struktúrájában újszerű, tőkevédett alapok jegyzését indította el. Az OTP Olimpia Sprint I. és az OTP Olimpia I. Alapok a nyári játékok 18 főszponzor vállalatának részvényeiből alkottak kosarat, és ennek teljesítményéből nyújtanak majd részesedést a befektetőknek. Újdonság, hogy a tőkevédett hozam mellett egy másik biztonsági elem is megjelent: az Alapok csökkenő részvényárfolyamok mellett is fizethetnek hozamot, amennyiben a kosárban szereplő egyik részvény árfolyama sem csökken 30%-nál többet induláskori értékéhez viszonyítva.

Az első jegyzési kör sikeresen zárult április 18-án, a befektetők több mint 8,8 milliárd forint értékben vásároltak az Alapok befektetési jegyeiből. Ez különösen jó eredménynek tekinthető az elmúlt hónapok tőkepiaci eseményeinek tükrében. A részvény- és a kötvénypiacok veszteségei hatással voltak mind a hazai alapkezelők alapjaiban kezelt vagyon nagyságára, mind pedig a befektetési hajlandóságra.

A BAMOSZ (Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége) adatai szerint a tagok által kezelt alapok összvagyona 2008. I. negyedévében 1,4%-kal csökkent, az alapokba irányuló tőkebeáramlás pedig alacsonyabb volt, mint az előző év bármely negyedéve során.

A bizonytalan tőkepiaci helyzetben sok befektető továbbra is a tőkevédelmet nyújtó alapokat keresi, így az OTP Alapkezelő az előzetes terveknek megfelelően 2008. május 5-től újból elindítja az OTP Olimpia Alapok befektetési jegyeinek jegyzését. Az OTP Olimpia Sprint II. és az OTP Olimpia II. Alapok változatlan befektetési politikával és hozamfizetési struktúrával várják a befektetőket.

Az OTP Olimpia Sprint II. Alap futamideje 2 év, tőkevédelem mellett éves szinten maximum 15% alaphozamot, illetve további évi 15% hozamprémium lehetőségét kínálja, amely összesen maximum évi 30% lehet. (EHM 0%)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az OTP Olimpia II. Alap futamideje 3,25 év, a tőkevédelem mellett 10% fix hozamot is kínál az első 12 hónapra. A fix hozamon felül további 2 x 20% többlethozam lehetőségét nyújtja. (EHM 3,19%)

Az új OTP alapok a csökkenő részvényárfolyamok melletti hozamfizetés lehetőségét változatlan formában kínálják, ami sok befektető számára döntő szempont lehet.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 24. 08:59
A gyerekek médiafogyasztása és ezen belül a tévénézés fontos szerepet tölt be a jövő generációjának...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 24. 07:51
Azok, akik bármilyen befektetésekről szóló, fogyasztók érdekekeit szem előtt tartó írást olvastak má...
Bankmonitor  |  2023. március 24. 07:38
A gépek, haszongépjárművek beszerzésének igazán egyszerű finanszírozási módja a lízing. Ráadásul sok...
Holdblog  |  2023. március 24. 05:31
HOLD After Hours. Duplanyugdíjas elnökünkkel megbeszélünk mindent, ami Credit Suisse. Vagy Sharon St...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?