Sokkal egyszerűbb lesz az élet - több helyen választhatunk!

Pénzcentrum
2007. október 30. 14:00

Csütörtökön lép hatályba a Pénzügyi eszközök piacáról szóló irányelv, a MiFID, amelytől az Európai Bizottság azt reméli, hogy áldásos hatással bír majd a pénzügyi piacokra és a befektető-védelemre egyaránt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az irányelv központi szerepet játszik az egységes európai tőkepiac egységes szabályozási keretének megteremtésében. A MiFID-től azt várják, hogy az egyes tőzsdék, a multilaterális kereskedelmi platformok, befektetési vállalatok versenye megerősödik.

Charlie McCreevy, belső piacért és szolgáltatásokért felelős biztos vélekedése szerint a MiFID megváltoztatja majd az értékpapírokkal történő kereskedés képét, és segítségével elérhetővé válik a verseny és a hatékonyság.

A biztos szerint az irányelv révén várhatóan csökken majd a tőke költsége, amely az egész európai gazdaság számára üdvös lehet. Sőt, a MiFID révén a befektetők számára is bővül a választási lehetőségek tárháza, s az őket megillető védelem is hatékonyabbá válhat.

Az "útlevél" révén az arra jogosult befektetési vállalatok, bankok és tőzsdék szabadon folytathatják majd határon átnyúló tevékenységeiket is, mivel az egyes nemzeti, a befektetési szolgáltatásokra, illetve a tőzsdék működésére vonatkozó szabályokat egymáshoz harmonizálják.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06