7 °C Budapest

Túlságosan magas banki díjak - menekülnek az ügyfelek

Pénzcentrum
2007. október 25. 11:00

Egy friss felmérés adatai szerint az Amerikai Egyesült Államokban ötből egy ügyfél azért vált bankot, mert túlságosan magasnak tartja a számlához, kártyához, vagy más banki szolgáltatásokhoz kapcsolódó díjakat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Gartner által készített felmérés 5000 felnőtt amerikai állampolgár megkérdezésének segítségével készült el augusztus során. Közel négyből egy ügyfél nyilatkozott úgy, hogy az elmúlt év során fizetnie kellett hitelkeret-túllépési díjat. Közülük 63 százalék ítélte meg úgy, hogy a felszámított díj méltánytalan volt, leginkább azért, mert túlságosan magas volt mértéke.

A felmérés az igencsak aktuális - hazánk is célpontjává vált az adathalász támadásoknak - banki biztonság kérdésére is kitért. A válaszok alapján 25-ből egy banki ügyfél azért választott másik hitelintézetet, mert túlságosan alacsonynak ítélte meg a bank biztonsági szintjét.

A válaszok alapján az ügyfelek azért is elégedetlenek, mert a bankok számára túlságosan hosszú időt vesz igénybe a pénzbetétel feldolgozása, vagy egyszerűen nem küldenek értesítést arról, hogy az ügyfél túllépte a hitelkeretet.

Sőt, többen panaszkodtak amiatt is, mert a bankok a betéti kártya túl alacsony egyenlege mellett is engedték a tranzakciót, s utána kényszerhitel kamatot számítottak fel az ügyfélnek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egy nemrégiben közzétett felmérés szerint hazánkban ugyan a bankokkal való elégedettség emelkedő trendet mutat, azonban az uniós átlagnál magasabb arányban váltunk bankot.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06