10 °C Budapest

5 milliárd forint műkincsre: ingatlan helyett jövedelmezőbb befektetés?

Pénzcentrum
2007. szeptember 17. 09:30

Az ingatlanpiac helyzetének köszönhetően a befektetők igyekeznek alternatív megoldásokat keresni a pénzük elhelyezésére. A műkincsek már többször bizonyították értékállóságukat, így nem kizárt, hogy ez lesz a jövő befektetése - írja a Napi Gazdaság.

Előfordulhat, hogy a hitelpiaci válságnak köszönhetően sokan visszalépnek a műkincspiacról, de jórészt emelkedésre számítanak az aukciós házak és kereskedők. Az ingatlanadó fenyegetése, a luxusadóval kapcsolatos hírek, és az eladatlan ingatlanok száma miatt sokan áttérhetnek a műkincsbefektetésre az ingatlan helyett.

A Virág Judit Galéria és Aukciósház vezetője a Napi Gazdaság által készített interjúban elmondta, hogy tavasz óta emelkedést tapasztalnak, és egyre többen nem csak gyűjtési szándékkal, hanem befektetés céljából vásároltak műtárgyat. Éves szinten közel 5 milliárd forintot költenek műkincsekre a magyar piacon.

A minőséget és árat tekintve a csúcsminőség ára emelkedik a legjobban, a középkategóriás műkincsek csak enyhe emelkedést mutattak, miközben az alsó kategória egyre olcsóbbá válik.

A külföldi hatalmas igény a kortárs művészetre úgy tűnik itthon is látható lesz, mivel egyre kevesebb korai alkotás megvételére van lehetőség, így az új művészek művei felé nyitás szinte elengedhetetlen.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A tavalyi emelkedésből úgy tűnik, hogy valóban egyre többen fordulnak a műkincsbefektetések felé, bár egyelőre még mindig nagy számban vannak azok, akik a gyűjtés élménye miatt vásárolnak festményt. De nem lehet tudni, hogy a most beinduló őszi szezon milyen eredményeket fog mutatni...

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40