15 °C Budapest

5 milliárd forint műkincsre: ingatlan helyett jövedelmezőbb befektetés?

Pénzcentrum
2007. szeptember 17. 09:30

Az ingatlanpiac helyzetének köszönhetően a befektetők igyekeznek alternatív megoldásokat keresni a pénzük elhelyezésére. A műkincsek már többször bizonyították értékállóságukat, így nem kizárt, hogy ez lesz a jövő befektetése - írja a Napi Gazdaság.

Előfordulhat, hogy a hitelpiaci válságnak köszönhetően sokan visszalépnek a műkincspiacról, de jórészt emelkedésre számítanak az aukciós házak és kereskedők. Az ingatlanadó fenyegetése, a luxusadóval kapcsolatos hírek, és az eladatlan ingatlanok száma miatt sokan áttérhetnek a műkincsbefektetésre az ingatlan helyett.

A Virág Judit Galéria és Aukciósház vezetője a Napi Gazdaság által készített interjúban elmondta, hogy tavasz óta emelkedést tapasztalnak, és egyre többen nem csak gyűjtési szándékkal, hanem befektetés céljából vásároltak műtárgyat. Éves szinten közel 5 milliárd forintot költenek műkincsekre a magyar piacon.

A minőséget és árat tekintve a csúcsminőség ára emelkedik a legjobban, a középkategóriás műkincsek csak enyhe emelkedést mutattak, miközben az alsó kategória egyre olcsóbbá válik.

A külföldi hatalmas igény a kortárs művészetre úgy tűnik itthon is látható lesz, mivel egyre kevesebb korai alkotás megvételére van lehetőség, így az új művészek művei felé nyitás szinte elengedhetetlen.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tavalyi emelkedésből úgy tűnik, hogy valóban egyre többen fordulnak a műkincsbefektetések felé, bár egyelőre még mindig nagy számban vannak azok, akik a gyűjtés élménye miatt vásárolnak festményt. De nem lehet tudni, hogy a most beinduló őszi szezon milyen eredményeket fog mutatni...

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?