Címke: virág judit (27 cikk)

Pénzcentrum | 2012. február 5. 20:00

A milliárdosok titokzatos világa: a műkincskereskedelem

A műkincs kereskedelemben az aukciók mellett egyre fontosabb szerepe van a galériák és aukciós házak közvetítésével nyélbe ütött privát eladásoknak. A világ legnagyobb aukciós házaiban, a Christie's-ben és a Sotheby's-ben a privát eladások értékben már az eladások 14,5, illetve 13 százalékát adják, részarányuk pedig folyamatosan nő. A privát értékesítések egyik hátránya a piaci szereplők számára, hogy rendszerint titokban zajlanak, így sem a műkincs értéke, sem az ügylet szereplői nem kerülnek nyilvánosságra. Kivételek persze akadnak...

Világgazdaság | 2010. április 26. 10:32

Jól startolt a "műtárgyútlevél"

Tavaly október elejétől december végéig mintegy ötszáz, idén további hétszáz tárgyra adott ki új típusú kiviteli engedélyt a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Műtárgyfelvételi Irodája. Az új, egyablakos ügyintézéstől azt remélik, kevesebb lesz a jogszerűtlen műtárgykivitel.

Pénzcentrum | 2009. május 19. 13:32

Egy sikeres nő karrier-titkai

Dr. Virág Judit neve ma már egyet jelent a hazai műkereskedelemmel. A galériatulajdonost, igazságügyi festményszakértőt színes, dinamikus egyéniségként festik le a szakmabeliek. Portálunknak adott interjújában elárulta, karrierjét nem tudatosan építette, csupán szerencsés volt. Sikere titkának Törő Istvánt, férjét jelölte meg, akivel tehetségük, egyéni képességük is összeadódott.

Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM