7 °C Budapest

Mostantól ömlik majd a pénz?

Pénzcentrum
2006. július 13. 13:00

Bár az első félévben a korábbi időszakhoz képest 8%-os emelkedést mutat a fővárosi ingatlanforgalom, ez az összilletékbevételekben eddig nem érzékelhető. A 22.1 milliárd forint alatti összeg 700 millióval alacsonyabb a tavaly ilyenkor regisztráltnál.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Bár az első félévben a korábbi időszakhoz képest 8%-os emelkedést mutat a fővárosi ingatlanforgalom, ez az összilletékbevételekben eddig nem érzékelhető. A 22.1 milliárd forint alatti összeg 700 millióval alacsonyabb a tavaly ilyenkor regisztráltnál - írja a Világgazdaság.

Aggodalomra azonban nincs ok, az ingatlanpiac ugyanis tavasszal élénkült meg, az illetékbefizetések így majd ősszel realizálódhatnak. Júliusig 40 ezret meghaladó számú ingatlan adásvételi szerződést jegyeztek be, mely háromezerrel több az előző év hasonló időszakának értékénél.

Csökkenést mutat viszont a céges ingatlanvásárlás, de az ebből származó illetékbevételek nem estek vissza olyan drasztikusan, mint a szerződések száma.

Illeték szempontjából nem árt odafigyelni arra, hogy szeptembertől többet kell fizetni az autók adásvétele után: általában 18 Ft-ot köbcentinként, az 1890 köbcentit meghaladó hengerűrtartalmú személygépkocsi és az 500 köbcentinél nagyobb motorkerékpár esetén 24 Ft lesz az illeték mértéke.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18