0 °C Budapest

Van új a nap alatt? - Életbiztosítás hitelből

Pénzcentrum
2006. április 19. 11:30

Amerikában száz évvel ezelőtt ismert szólásmondás volt a következő: "Aki mögötted lép be a forgóajtóba és előtted lép ki belőle, az biztosan magyar". Most, száz évvel később Európában is elterjedhet. Új korszakot nyitott egy magyar biztosító Európa pénzügyi kultúrájában. A tavaly megjelent életút-típusú biztosításokat követően a piac egyik leginnovatívabb szereplője, az UNION Biztosító világszerte újdonságnak számító életbiztosítással és itthon egyedülálló cascóval jelent meg a piacon.

Az osztrák anyacég magyar leányvállalatának sajtótájékoztatóján Zsoldos Miklós elnök-vezérigazgató elmondta, hogy az UNION az ügyféligényeket állította termékfejlesztéseinek középpontjába. A társaság világviszonylatban is újdonágnak számító terméke az, UNION-Smaragd fantázianevű, egyszeri díjas életbiztosítás az ügyfél által elérhető hozam maximalizálására törekszik. Ennek fő eszköze az ügyfél befizetését kiegészítő kölcsön, amit az UNION jóváír az ügyfél számláján, és a biztosító által kölcsönadott összeg is teljes mértékben az ügyfélnek kamatozik. A konstrukció vezethető euróban és forintban egyaránt, és 3 eszközalap - egy nemzetközi részvény, egy fele-fel arányban kötvény- és részvényalap, illetve egy konzervatív befektetési politikájú kötvényből és pénzpiaci eszközökből álló alap - kapcsolódik hozzá. Tavaly az UNION mindhárom eszközalapjával kiváló, 8, 17, illetve 40 százalék hozamot meghaladó teljesítményt ért el. A kölcsön kamata piaci viszonylatban is rendkívül alacsony, 3,5 százalékos, ráadásul lehetőség van az első éves kamatköltség megtakarítására is. Az alacsony kamatú kölcsön ezáltal megnöveli a befizetés hozamát, hiszen úgy hat a befektetésre, hogy megfelelő hozamkörnyezetben a költségek levonása után is emeli a választott eszközalap hozamát. Az UNION-Smaragdban felhalmozott pénz bármikor felvehető akár teljes egészében, akár részösszeg formájában.
Az UNION a gépjármű-biztosítási piacon is új következtetésre jutott. A kockázatarányosság alapelvét szem előtt tartva, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási- és casco ügyfélkört megvizsgálva a biztosító szakértői arra a következtetésre jutottak, hogy szoros összefüggés mutatható ki a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás és a casco szerződések között, hiszen ha valaki magas bónusz fokozatot ért el a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás vonatkozásában, akkor nagy valószínűséggel a cascójára is kiérdemli a bónuszfokozatot. Ugyanakkor a magyar gyakorlat szerint a gépjármű-tulajdonosok szinte kivétel nélkül a gépjármű finanszírozásának (részlet, lízing) időszakára kötik a cascót, majd annak lejárta után felmondják, és így biztosan elveszítik a cascón kiérdemelt bónuszukat. Az UNION-Bonus Casco nevű szolgáltatásában a cég megfordította a casco bónuszrendszerét, és a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításon kiérdemelt és igazolt bónuszfokozat alapján ad előzetes engedményt akár 40 százalékos mértékig is. A társaság vizsgálata azt is kimutatta, hogy a család második autójával is kevesebb kárt okoznak a vezetők, ezért az UNION az előzetes bónuszt a második autóra is megadja az első gépkocsi bónuszának megfelelően.
Zsoldos Miklós, beszámolt arról, hogy az egyszeri díjas életbiztosítástól idén milliárdos nagyságrendű díjbevételt várnak. Óriási az előzetes érdeklődés mind az új életbiztosítási-, mind a casco termék iránt az ügyfelek és a biztosító értékesítési partnereinek oldaláról egyaránt. Végezetül elmondta, hogy mindkét konstrukció kapcsán számos új értékesítési megállapodás áll előkészítés alatt.
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 9. 09:57
Elkészült a Media Freedom Rapid Response (MFRR) európai jelentése, melynek célja az EU-tagállamokban...
Bankmonitor  |  2023. február 9. 07:35
A Bankmonitor szakértői által vizsgált tíz bank közül hat csökkentette személyi kölcsönének kamatát...
Holdblog  |  2023. február 9. 06:05
Egy sor gazdag országban az Egyesült Államokkal az élen a kisemberek jelentős része sikertelennek ér...
Kasza Elliott-tal  |  2023. február 8. 13:07
Tegnap volt egy hirtelen emelkedés, miután Powell megszólalt, és teljesült az Nvidia eladási megbízá...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 9. csütörtök
Abigél, Alex
6. hét
Február 9.
Pizza világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!