13 °C Budapest

Új termékek a piacon

Pénzcentrum
2006. április 10. 10:30

Komoly mértékben mérsékelték a vegyes életbiztosítások garantált kamatait a piaci szereplők. Mindez azt jelentheti, hogy emelkedhetnek a már meglévő biztosítások díjai, illetve új konstrukciók is megjelennek a piacon - írja a Világgazdaság.

Az új technikai kamatszintnek a biztosítók által korábban megállapított 3-3,5 százalékhoz  képest 60-150 bázispontos eltérést jelentenek, s miután ugyanakkora biztosítási összeg eléréséhez az alacsonyabb hozamot csak magasabb díj kompenzálhatja, ebből adódóan a 10-20 éves futamidejű életbiztosítás összegét 5-8 százalékkal dobhatja meg a kamatok csökkenése. Igaz a technikai kamat felett elért hozam csaknem 100 százalékát a biztosítók visszaadják az ügyfélnek.

A piaci szereplők egybehangzó véleménye szerint az áprilisi változtatás miatt korántsem kell attól tartani, hogy ezzel klasszikus életbiztosítások történetét le is zárhatjuk, hiszen az ilyen konstrukciót választó ügyfelek a biztosítási védelmet és kockázatmentes, hosszú távú megtakarítási lehetőséget értékelik. Egyes társaságok a technikai kamat mérséklődésével egyidőben újítottak is klasszikus konstrukciójukon.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?