3 °C Budapest
Milliókat kereshet új munkahelyén a magyar rádiók legendás műsorvezetője

Milliókat kereshet új munkahelyén a magyar rádiók legendás műsorvezetője

Pénzcentrum
2017. október 7. 16:09

A magánéletében és a karrierjében egyszerre történik nagy változás: a népszerű rádiós műsorvezető, Cooky hamarosan apa lesz, és közben még szakmát is vált, egy európai légitársaság pilótája lesz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Cooky először DJ-ként, majd rádiós műsorvezetőként épített nagy karriert Magyarországon, de már több tévés munka során is bizonyított. Újabb álmát valósította meg azzal, hogy pilótaengedélyt is szerzett, ráadásul nem csak a papírok számát gyarapította, hanem frissen szerzett szakmájában is helyezkedett el. Közben hamarosan apai örömök elé is néz, a karrier és a munka összehangolásával azonban szerinte nem lesz problémája.

Egy férfi feladata, hogy mindent megadjon a családjának, és ezért sokat dolgozzon. Azt nem tudom, hogy ezt pilótaként vagy a médiában való munkámmal tudom majd megteremteni. A hiedelmekkel ellentétben pilótaként sem leszek többet távol a családtól. Egy európai légitársaságnál fogok dolgozni, ami azt jelenti, hogy minden este otthon leszek"

- mondta a Storynak Cooky.

Bármelyik karriert is választja végül a francia származású műsorvezető, a jó fizetés garantált. Hogy pontosan mennyit keresett a médiában, nem lehet tudni, de több alkalommal engedett már bepillantást a magánéltébe, abba, hogy magas színvonalon él. A pilótasággal fizetés terén sem fogott mellé, itt is milliós bérekre számíthat.

Idén részletesen foglalkoztunk azzal, milyen végzettség szükséges ahhoz, hogy valaki pilóta lehessen, és mekkora pénzeket lehet megkeresni ezen a területen. Több légitársaságot is megkérdeztünk a bérezésről. A válaszok alapján a Lufthansánál egy elsőtiszt belépő szintű alapfizetése mintegy évi 55 000 euró (17 millió forint), amely az egyéb juttatásokkal évi 73 000 eurót (22,6 millió forint) tesz ki, illetve 5000 eurós költségtérítés társul hozzá (tehát összesen évi 23 millió 870 ezer forint).

A legmagasabb fokozatban dolgozó - jellemzően az ötvenes évei közepén járó - pilóta 193 000 euró (59 millió 830 ezer forint) alapfizetést kap, amely egy egyéb juttatásokkal évi 255 500 eurót (79 millió 205 ezer forint) tesz ki, ehhez társul az 5000 eurós költségtérítés (tehát ez összesen 80 millió 755 ezer forint). A nyugdíj előtti, úgynevezett átmeneti időszakban (58-62 életév között) egy pilótának évi 124 000 euró (38 millió 440 ezer forint) a fizetése.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A Ryanair pilótái akár évi 170 000 eurót (52 millió 700 ezer forint, ez havonta majd 4,4 millió forint) kereshetnek és kevesebb, mint heti 18 órát repülnek 5 munkanapos/4 szabadnapos beosztásban (minden héten dupla hosszú hétvége), éves fizetésemeléssel és összehasonlíthatatlan munkahelyi biztonsággal. Az alkalmazottaink nemzetiségét nem tesszük közzé, de a Ryanairnek összességében több mint 40 különböző nemzetiségű alkalmazott van Európa-szerte"

- mondta Robin Kiely, a Ryanair sajtószóvivője.

A Wizz Air pilótáinak fizetését rendszeresen összemérik a piaci benchmarkokkal, és biztosítják, hogy versenyképes csomagot tudjanak ajánlani. A teljes fizetés függ a pilóta ott eltöltött éveinek számától és az adott hónapban repült időtől is (pontos számokat nem közöltek).

Azt nem lehet tudni, hogy Cooky melyik légitársasághoz szegődött, az viszont borítékolható, hogy anyagi szempontból nem hoz majd neki jelentős visszaesés a karrierváltás.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
perfekt  |  2021.10.14 16:27
A Magyar Közlöny 135. számában jelent meg júliusban a Kormány 429/2021. (VII. 16.) Korm. rendelete a...
hrdoktor  |  2021.10.11 08:39
Összegyűjtöttük a legjellemzőbb nőket érintő fertőzések tüneteit és kezelési módjait. [...] Bőveb...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
coachco  |  2021.10.07 12:55
Segítek kitalálni, ki legyen az ellenzéki miniszterelnök jelölt! [...] Bővebben!
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?