10 °C Budapest
Milliókat kereshet új munkahelyén a magyar rádiók legendás műsorvezetője

Milliókat kereshet új munkahelyén a magyar rádiók legendás műsorvezetője

Pénzcentrum
2017. október 7. 16:09

A magánéletében és a karrierjében egyszerre történik nagy változás: a népszerű rádiós műsorvezető, Cooky hamarosan apa lesz, és közben még szakmát is vált, egy európai légitársaság pilótája lesz.

Cooky először DJ-ként, majd rádiós műsorvezetőként épített nagy karriert Magyarországon, de már több tévés munka során is bizonyított. Újabb álmát valósította meg azzal, hogy pilótaengedélyt is szerzett, ráadásul nem csak a papírok számát gyarapította, hanem frissen szerzett szakmájában is helyezkedett el. Közben hamarosan apai örömök elé is néz, a karrier és a munka összehangolásával azonban szerinte nem lesz problémája.

Egy férfi feladata, hogy mindent megadjon a családjának, és ezért sokat dolgozzon. Azt nem tudom, hogy ezt pilótaként vagy a médiában való munkámmal tudom majd megteremteni. A hiedelmekkel ellentétben pilótaként sem leszek többet távol a családtól. Egy európai légitársaságnál fogok dolgozni, ami azt jelenti, hogy minden este otthon leszek"

- mondta a Storynak Cooky.

Bármelyik karriert is választja végül a francia származású műsorvezető, a jó fizetés garantált. Hogy pontosan mennyit keresett a médiában, nem lehet tudni, de több alkalommal engedett már bepillantást a magánéltébe, abba, hogy magas színvonalon él. A pilótasággal fizetés terén sem fogott mellé, itt is milliós bérekre számíthat.

Idén részletesen foglalkoztunk azzal, milyen végzettség szükséges ahhoz, hogy valaki pilóta lehessen, és mekkora pénzeket lehet megkeresni ezen a területen. Több légitársaságot is megkérdeztünk a bérezésről. A válaszok alapján a Lufthansánál egy elsőtiszt belépő szintű alapfizetése mintegy évi 55 000 euró (17 millió forint), amely az egyéb juttatásokkal évi 73 000 eurót (22,6 millió forint) tesz ki, illetve 5000 eurós költségtérítés társul hozzá (tehát összesen évi 23 millió 870 ezer forint).

A legmagasabb fokozatban dolgozó - jellemzően az ötvenes évei közepén járó - pilóta 193 000 euró (59 millió 830 ezer forint) alapfizetést kap, amely egy egyéb juttatásokkal évi 255 500 eurót (79 millió 205 ezer forint) tesz ki, ehhez társul az 5000 eurós költségtérítés (tehát ez összesen 80 millió 755 ezer forint). A nyugdíj előtti, úgynevezett átmeneti időszakban (58-62 életév között) egy pilótának évi 124 000 euró (38 millió 440 ezer forint) a fizetése.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A Ryanair pilótái akár évi 170 000 eurót (52 millió 700 ezer forint, ez havonta majd 4,4 millió forint) kereshetnek és kevesebb, mint heti 18 órát repülnek 5 munkanapos/4 szabadnapos beosztásban (minden héten dupla hosszú hétvége), éves fizetésemeléssel és összehasonlíthatatlan munkahelyi biztonsággal. Az alkalmazottaink nemzetiségét nem tesszük közzé, de a Ryanairnek összességében több mint 40 különböző nemzetiségű alkalmazott van Európa-szerte"

- mondta Robin Kiely, a Ryanair sajtószóvivője.

A Wizz Air pilótáinak fizetését rendszeresen összemérik a piaci benchmarkokkal, és biztosítják, hogy versenyképes csomagot tudjanak ajánlani. A teljes fizetés függ a pilóta ott eltöltött éveinek számától és az adott hónapban repült időtől is (pontos számokat nem közöltek).

Azt nem lehet tudni, hogy Cooky melyik légitársasághoz szegődött, az viszont borítékolható, hogy anyagi szempontból nem hoz majd neki jelentős visszaesés a karrierváltás.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.04.14 12:31
A napokban két Linkedin posztot olvastam IT recruitment témakörben, amelyek elgondolkodtattak. Az e...
perfekt  |  2021.04.12 08:32
A Kormány a T/15395. számú törvényjavaslat benyújtásával a 25 év alatti fiatalok munkaerőpiaci részv...
hrdoktor  |  2021.04.12 06:28
Más függőséggel, az alkoholizmussal vagy a szerencsejáték-függőséggel ellenétben a munkamániát nagyo...
coachco  |  2021.04.09 20:02
Sokkal korábban ébredek, mint kellene. Kellene? Egy ideje jóformán bármeddig alhatnék, alig van regg...
legacykft  |  2021.04.09 18:00
Bő egy év pandémiás időszak után belátható közelségbe került a “nyitás”, a régi életünkhöz való viss...
NAPTÁR
Tovább
2021. április 16. péntek
Csongor
15. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?