17 °C Budapest
5 végzetes hiba: ezek soha ne hiányozzanak az önéletrajzodból

5 végzetes hiba: ezek soha ne hiányozzanak az önéletrajzodból

2017. március 7. 14:31

6 másodperc - mindössze ennyi időd van arra, hogy az önéletrajzoddal lenyűgözd a jövőbeli munkáltatódat. Könnyen előfordulhat, hogy önéletrajzodon először azt nézik meg, mi az az alapvető információ, ami nincs rajta és akkor már mehet is a szemétbe. Ezért most megmutatjuk, mi az az 5 elem, ami egyetlen önéletrajzból sem hiányozhat.


Elérhetőségek

Bár nyilvánvalónak tűnik, mégis sokan elfelejtik feltüntetni az önéletrajzon az alapvető elérhetőségeiket. Ezek közé tartozik többek között az e-mail címünk, telefonszámunk, esetleg a LinkedIn profilunknak az URL címe - ha ezt is feltüntetjük, akkor az otthoni címünket akár ki is hagyhatjuk a felsorsolásból. Az elérhetőségeknél különösen fontos, hogy ne zavarjuk meg az olvasót és minden adatból csak egyet tüntessünk fel az önéletrajzunkban.

Kulcsszavak

Az álláshirdetés munkaköri leírásából érdemes néhány kulcsszót és fontos kifejezést belecsempésznünk az önéletrajzunkba is. Ez különösen akkor lehet fontos, ha a munkáltató egy automata rendszert használ az önéletrajzok átfésülésre. A megfelelő szavak kiválasztásához többször olvassuk el a megcélzott állás munkaköri leírását és ebből válasszuk ki a leggyakrabban használt kulcsszavakat és kifejezéseket, majd ezeket próbáljuk meg beilleszteni a saját önéletrajzunkba is.

Számok

A munkaadóknak számokra van szüksége ahhoz, hogy valóban értékelni tudja a korábbi munkáidat

- mondta el a Business Insidernek Tina Nicolai, karrier-tanácsadó.

Például ahelyett, hogy azt mondanánk, hogy "segítettük a cégnél a bevételek növekedését", fogalmazzunk konkrétan. Mondjuk valahogy így: a bevételek 500 százalékkal növekedtek az én segítséggemmel és ez azt jelenti, hogy x millió forintot kerestük 1 év alatt.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Teljesítmények, eredmények

A jövőbeli munkáltatóinknak  tisztában kell lenniük az eddig elért eredményeinkkel, hiszen így építhetnek a jövőben az erősségeinkre. Persze ne tűnjünk túl hivalkodónak, csak a legfontosabb és releváns eredményeket tüntessük fel. A legjobb, ha ezeket a munkaköri leírásainkba illesztjük bele.

Egy jó történet

Nem számít, hogy milyen típusú önéletrajzot készítünk, ha nagyrészt csak felsorolásból áll, akkor is ügyelnünk kell arra, hogy egy érdekes olvasmány szülessen belőle a végen.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2021.04.09 20:02
Sokkal korábban ébredek, mint kellene. Kellene? Egy ideje jóformán bármeddig alhatnék, alig van regg...
legacykft  |  2021.04.09 18:00
Bő egy év pandémiás időszak után belátható közelségbe került a “nyitás”, a régi életünkhöz való viss...
perfekt  |  2021.04.07 06:00
A napokban a gépjármű tulajdonosok/üzembetartók levelet kapnak a NAV-tól, mely tartalmazza a 2021. é...
hrdoktor  |  2021.04.06 04:59
Az elvek és a jogszabályok szintjén már megvalósult a férfiak és a nők egyenlősége, a napi gyakorlat...
kovacstunde  |  2021.04.05 09:06
  Az emberek többsége nem szereti, ha ellenőrizve vannak, mert azt személyes szabadságuk korlátozás...
NAPTÁR
Tovább
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló
14. hét
Április 11.
Debrecen napja
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 16:10
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 15:01