Álomfizetésért lógatja a lábát az RTL üdvöskéje

Álomfizetésért lógatja a lábát az RTL üdvöskéje

2015. január 20. 16:04

Bár lassan egy hónapja nincs a képernyőn Szabó Zsófi, mégis busás fizetés üti a markát. Egy átlag magyar dolgozó viszont maximum 90 napig jogosult segélyre.

Szabó Zsófi jóval kevesebbet van képernyőn azóta, hogy a TV2-től az RTL Klub-hoz igazolt. Zsófi a Celeb vagyok, ments ki innen! show-műsorban csupán három hétig szerepelt, amióta pedig hazajött a dzsungelből, hetente egyszer az After X műsorvezetőjeként volt képernyőn, de karácsony előtt az is véget ért. Azóta Zsófit nem láthatták a nézők.

A Blikk úgy tudja, a színésznő annak ellenére alkalmazásban áll a csatornánál, hogy nincs képernyőn. A Jóban-Rosszban sorozat szereplőjeként nagyjából havi 600 ezer forintot keresett a konkurens csatornánál. Ennél kevesebb összeg vélhetően az RTL Klubtól kapott szerződésben sem szerepelhetett, így most Zsófi irigylésre méltó fizetésért várja, hogy feladatot kapjon.

Tény, hogy jelenleg nem dolgozom, de így van időm ismét a lovaglásra koncentrálni. Persze hazudnék, ha azt mondanám, nem hiányzik a munka, de most egyelőre pihenő van, és izgalommal várom az új kihívásokat

- mondta a bulvárlapnak Zsófi.

Munka nélkül más maximum segélyre jogosult

Szabó Zsófival ellentétben egy átlagos magyar munkavállaló munka nélkül maximum álláskeresési járadékot, ismertebb nevén munkanélküli segélyt kaphat. Ennek összege azonban meg sem közelíti a RTL-hez igazolt színésznő luxusfizetését.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az álláskeresési járadék maximum összege 2015-ben 105 ezer forint/hó (3500 Ft/nap); a nyugdíj előtti álláskeresési segély összege pedig maximum 42 ezer forint/hó (1400 Ft/nap).

Az álláskeresési járadékot az igénylés napjától kezdik el folyósítani 2015-ben is, viszont az új Munka Törvénykönyve alapján már lecsökkentett időtartamig kaphatják meg a munkanélküliek, ez pedig 90 napot jelent.

Ráadásul ez is csak azoknak jár, akik az igényléstől számítva visszamenőleges három évben legalább 360 napig dolgoztak, vagyis rendelkeznek jogosultsági idővel (az az időtartam, amikor a munkavállaló folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik).

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?