Bricostore: keseregnek a dolgozók, panaszkodnak a vevők

Pénzcentrum2012. december 4. 17:17

Ahogy arra számítani lehetett, nem megy fájdalommentesen a Bricostore kivonulása Magyarországról. A december végéig működő áruházlánc dolgozói közül sokan csalódottságuknak adnak hangot, a végkiárusítás miatt

A Pénzcentrum.hu az elmúlt hetekben kiemelten foglalkozott az idei év egyik legfontosabb kiskereskedelmi témájával, a Bricostore barkácsáruház-lánc kivonulásával. A cég a túl éles piaci versennyel és a francia menedzsment döntésével indokolta, hogy év végére bezárja mind a kilenc magyarországi áruházát, ezer dolgozó válik munkanélkülivé. Két hete kezdődött a végkiárusítás, az árengedmények miatt sokan keresik fel a boltokat, a készletek egyre fogynak.

A Bricostore munkavállalói pedig az áruházlánc hivatalos Facebook-oldalán adnak hangot elégedetlenségüknek. Vannak, akik a tömegre, a felgyorsult munkatempóra panaszkodnak. Találkozni olyan hozzászólásokkal is, amelyekben az elvesztett munkahelyek miatt sajnálkoznak dolgozók, vásárlók egyaránt. Előfordul, hogy egy-egy Bricostore-dolgozó a vevőkkel szócsatázik arról, miért van tömeg az áruházakban, miért hiányzik sok termék, vagy hogy miért nem veszik fel a központi telefonokat.

"Ebben az őrületben, utolsó heteinkben, jól esik egy-egy kedves szó, egy őszinte mosoly. Mi, a számunkra szomorú időben is megteszünk mindent, hogy kiszolgáljuk vásárlóinkat" - írja egy bolti dolgozó.

Az oldal olvasóinak többsége arról próbál információhoz jutni, hogy kapható-e valamely termék, vagy hogy mikor mennyien vannak az áruházakban. Sokan nehezményezik a sorban állást vagy a készlethiányt, mások sajnálatukat fejezik ki az üzletbezárások miatt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Közben a Bricostore válaszol is a felmerülő kérdésekre, próbálják nyugtatni a kommentelőket: "Nagyon sajnáljuk, ha csalódnotok kell. Ha láttátok a fotókat vagy jártatok nálunk, tudhatjátok, milyen fejvesztett hangulat uralkodik. Igyekszünk az előírásoknak eleget tenni, és az instrukcióknak megfelelően végkiárusítani. Sajnos az idő nem a barátunk, mert a döntés is hirtelen jött, és az ehhez kapcsolódó tennivalókra sem kaptunk túl sok időt. Köszönjük az együttérzést."

Címkék:
végkiárusítás, bricostore,