A lakásmaffia trükkjei: ki van benne a mutyiban? - Heti hírösszefoglaló

Pénzcentrum2012. január 29. 18:03

Az átalakuló cafeteriára, a béren kívüli juttatások változásaira, a SZÉP Kártyára és az Erzsébet-utalványra fókuszált az elmúlt héten a Pénzcentrum.hu. Tematikus hetünk cikkein túl írtunk - többek között- a lakásmaffia brutális módszereiről, a közszféra bérkompenzációjáról, és arról is, hogyan spórolhatunk a telefonálással. Íme a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei 2012.4. hetében. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre.

Alapvetően megváltozott 2012-től a béren kívüli juttatások rendszere Magyarországon. A változások 3,5 millió embert érintenek. A kormány törekvései szerint az új rendszer olcsóbb és hatékonyabb lehet és hozzájárulhat a belföldi turizmus fejlődésének. De vajon melyek a legfontosabb változások? A Pénzcentrum.hu ezeket mutatta be tematikus hetén. Cikkeink a témában:

Élet az Üdülési Csekk után: amit a SZÉP Kártyáról tudni érdemes

Cafeteria: ez változik idén a béren kívüli juttatásoknál

Majd a SZÉP Kártya: ezt főztük ki az utalványból

Amit tudnod kell: így használd a SZÉP Kártyádat

Így üdülhetsz a SZÉP Kártyáddal: akár 450 ezret is költhetsz erre

A SZÉP Kártya titkai: szoláriumtól a fesztiválig

A lakásmaffia trükkjei: ügyvédek is benne vannak a mutyiban

Úgy tűnik, nehéz leállítani a Magyarországon működő lakásmaffiát: bár a napokban épp egy több mint tíz éve történt ingatlancsalási ügyekben született ítélet, a csalók trükkjei kifogyhatatlanok. Már a végtörlesztést is kihasználják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ennyi bérkompenzáció jár a közszférában
Rosszul járnak azok a közszférában dolgozók, akiknek a házastársuk, élettársuk vonja le az adóalapjából a kedvezményt, ők viszont ennek ellenére kevesebb bérkompenzációt kapnak, mint azok, akiknek nincs kiskorú gyermekük. A kormány által a világon a legegyszerűbbnek titulált adórendszer ára a világ legbonyolultabb kompenzációs rendelete.

Nesze neked adminisztráció-csökkentés! 16 új adószámla lett
Üres ígéret maradt a nemzetgazdasági tárca által fennen hangoztatott adminisztráció-csökkentési program. Ahelyett, hogy a beharangozott könnyítéseknek megfelelően csökkentek volna az adószámlák, idén januártól 16 új beszedési, és egy új támogatás jellegű számlát hozott létre az adóhatóság. Emiatt jelentősen növekednek a vállalkozások adminisztrációs és pénzügyi terhei.

Az erős forintban érdemes forintosítani tartozásunkat?

Május 31-ig mindazon adósok ingyenesen átválthatják hitelüket forint alapúra, akiknek hitele jelenleg nem felel meg az átláthatóbb jelzáloghitel árazást megteremteni kívánó, 2011. november elején elfogadott törvényjavaslatban értelmezett feltételeknek. Erősödő forintkörnyezetben egyre több devizahitelesnek érdemes megfontolni, hogy így forintosítsa tartozását. Leginkább az euróhiteleseknek érheti ez meg.

Százezreket nyerhetnek a devizahiteles közszolgák
A Pénzcentrum.hu kiszámolta, mivel is jár az árfolyamrögzítés a közszféra alkalmazottjainak, de a nem közalkalmazottaknak is szolgálunk újdonságokkal.

7+1 tipp: így spórolj a telefonálással 2012-ben
Árat emeltek 2012-ben a mobilszolgáltatók: drágábbak lettek az előfizetések, de a percdíjak is emelkedtek - a legtöbb feltöltőkártyás csomag esetében is. A mobilcégek az áfaemeléssel és az inflációval magyarázzák a lépést, a felhasználók a februári számlával szembesülhetnek a drágulással. A Pénzcentrum.hu most a spórolós telefonáláshoz ad tippeket.

Címkék: