93 évesen vonult nyugdíjba: heti egy napot azért még így is dolgozik

Pénzcentrum2010. május 27. 16:02

Játékos pályafutása során rekord átigazolási díjért váltott klubot, 14 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, később edzőként több élvonalbeli gárdánál is dolgozott, majd egy amatőr csapat edzéseit irányította. A 93 éves Ivor Powell - aki a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a világ legidősebb labdarúgó edzője - a héten úgy döntött, hogy nyugdíjba vonul.

A legenda - aki mellett a 68 éves Sir Alex Ferguson is csak zöldfülű edző - nyolc évtizeden át tevékenykedett a futballpályák mentén, becslések szerint az évek során több mint 9 ezer játékos fordult meg a keze alatt.


Ivor Powell

A 93 éves tréner a héten úgy döntött, hogy felhagy az edzői munkával és nyugdíjba vonul.

Ez azonban még nála sem jelenti azt, hogy szögre akasztaná a focicsukát, mivel úgy tervezi, hogy hetente egy alkalommal meglátogatja a csapata edzéseit.

Powell kora egyik legtehetségesebb játékosa volt, amit az is bizonyít, hogy 1946-ban az akkori rekord összegnek számító 17 500 fontért váltott klubot.

Powell 14 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, a Blackpool csapatában pedig életre szóló barátságot kötött a kor legjobb angol játékosával, Sir Stanley Matthews-zal, aki az esküvői tanúja is volt.

Az 1916-ban született Powell a 30-es években egy bányában dolgozott, emellett a helyi csapatban rúgta a bőrt. Egy felkészülési mérkőzésen a Queens Park Rangers szakemberei figyeltek fel rá, majd 1933-ban profi szerződést kínált fel neki. Később Matthews oldalán kölcsönben szerepelt a Blackpool gárdájában is, játszott az Aston Villában, majd játékos-edzőként a Port Vale és a Bradford City csapatánál vezetett le.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

1960-től főállású edzőként dolgozott olyan csapatoknál, mint a Leeds United, a Bristol City és a görög PAOK Szaloniki. 1972-től napjainkig a Bath egyetemi csapatát trenírozta, a legjobb eredménye egy FA Kupa országos első tábláig való menetelés 8 évvel ezelőtt.

Az idős férfi elmondta, hogy a játék nagyon sokat változott az évtizedek során: "Egy mai Premier League mérkőzésen csak kapkodnák a fejüket a valaha volt csapattársaim.

Azt viszont szomorú, hogy manapság a szurkolókat jobban érdekli, hogy egy új játékos mennyit fog keresni a csapatuknál, mint az, hogy vajon milyen kupát fognak vele nyerni. Mi annak idején még a közönségnek játszottunk."

Címkék:
guinness rekord, guinness rekordok könyve,