2 °C Budapest

Elajándékozza vagyonát Warren Buffett!

Pénzcentrum
2006. június 26. 13:04

Az eredményes befektetéseiről ismert amerikai milliárdos, Warren Buffett a hétvégén egy az általa vezetett cég (Berkshire Hathaway) honlapján közzétett levélben bejelentette, hogy vagyonának nagy részét a Bill & Melinda Gates Alapítványnak ajándékozza. "Egyszerűen csodálatos az amit a a Bill & Melinda Gates Alapítvány tesz és én szeretnék anyagilag is segíteni abban, hogy a szervezet

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az eredményes befektetéseiről ismert amerikai milliárdos, Warren Buffett a hétvégén egy az általa vezetett cég (Berkshire Hathaway) honlapján közzétett levélben bejelentette, hogy vagyonának nagy részét a Bill & Melinda Gates Alapítványnak ajándékozza.

"Egyszerűen csodálatos az amit a a Bill & Melinda Gates Alapítvány tesz és én szeretnék anyagilag is segíteni abban, hogy a szervezet tovább terjeszthesse ki tevékenységét a jövőben" - írja a világ második leggazdagabb embere a levélben, melyből kiderült, hogy vagyonának mintegy 85%-át ajándékozza el. Ebből az összegből a világ leggazdagabb emberének, Bill Gates-nek nevéhez köthető Bill & Melinda Gates Alapítvány 5/6 arányban részesül, a fennmaradó pénz pedig a Susan Thompson Buffett Alapítványhoz, a Howard G. Buffett Alapítványhoz, a Susan A. Buffett Alapítványhoz és a NoVo Alapítványhoz kerül.

Buffett a vagyonát fokozatosan, évi rendszerességgel utalja át részvények formájában, az első évben mintegy 1.5 milliárd dollárról lesz szó, ami várhatóan fokozatosan emelkedik majd minden évben. Az ügylet részleteiről egyelőre annyi ismert, hogy a milliárdos 10 millió darab B sorozatú részvényt különít el jótékonysági célra, melyből 5%-ot már július 1-én áttranszferál majd az alapítvány számára.

Az amerikai milliárdos, akinek vagyonát 44 milliárd dollárra becsülik, levelében kiemelte, hogy bár 75 éves kitűnő az egészségei állapota, így az adakozásnak nincs köze semmiféle ehhez kapcsolódó kérdésnek. Mint ismeretes, Bill Gates (akinek vagyonát 46.5 milliárd dollárra becsülik) a közelmúltban bejelentette, hogy fokozatosan leépíti szerepét a Microsoft-nál, hogy több időt tudjaon szentelni feleségével közös alapítványuknak, mely a világot sújtó komoly betegségek (AIDS, malária, tuberkolózis, stb) elleni küzdelemre, az oktatási és a műveltségi szint emelésére szenteli forrásait.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.12.06 05:29
Számos munkakör hordoz magában komoly balesetveszélyt, ezért fontosak a munkahelyi elsősegélynyújtás...
hrbonbon  |  2021.12.06 00:33
Az ÉRTÉKADÁS TÖRVÉNYE a vezetést mások szolgálataként határozza meg. A jó vezető arra fókuszál, hog...
perfekt  |  2021.12.05 22:05
A cikksorozat előző részében említettük, hogy számviteli beszámoló összeállítása tehát egy „folyamat...
vezetoi-coaching  |  2021.12.03 09:05
Mi találtam… amire fókuszálsz, az jön szembe… ami lent, az fent, ami belül, kívül… A múltkor egy fra...
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?