A CA IB Alapkezelő megvásárolta az Európa Alapkezelőt (2.)

Pénzcentrum
2004. április 22. 14:29

A befektetési alapok piacán 1992. óta jelenlévő, jelenleg közel 120 milliárd forintot menedzselő CA IB Értékpapír Befektetési Alapkezelő Rt. a mai napon írta alá a az Európa Alapkezelő Rt. megvásárlásáról szóló szerződést az alapkezelő 100%-os részvénypakettjét tulajdonló, Nagygyörgy Tibor nevével fémjelzett SINDEQ Befektetési Kft-vel.

A vételár összegét a felek üzleti titokként kezelik. Az Európa értékének megállapításakor figyelembe vették az alap sikerét, piaci részesedését és márkanevét.

Az adásvételi szerződés életbe lépését követően tehát a CA IB Alapkezelő Rt. lesz az Európa Alapkezelő 100%-os tulajdonosa. Az Európa Alapkezelő munkatársai tovább folytatják a több, mint 3 éve sikeresen működő, jelentős piaci részesedéssel rendelkező Európa Ingatlanbefektetési Alap kezelését a CA IB Alapkezelő és a HVB csoport tulajdonosi felügyelete alatt.

Az Európa Alapkezelőt Forgó Ferenc és Nagygyörgy Tibor alapította. Indulása úttörő jellegű volt a piacon. Az Európa Ingatlan Alap sokáig a piac legnagyobbja volt, azonban növekedése az utóbbi időszakban megtorpant, mára már megelőzte mind az OTP, mind a Raiffeisen Ingatlan ALap.


TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Európa Alapkezelő

CA IB Alapkezelő

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43