Térdre rogynak a készpénzért a banki ügyfelek - képek

Pénzcentrum2010. február 1. 12:02

A Sun magazin bemutatta Nagy-Britannia legalacsonyabban kihelyezett készpénzkiadó automatáját. A Whitchurch városában található HSBC bank a helyi műemlékvédelmi szabályok miatt alig fél méter magasra volt kénytelen felszerelni az ATM-et.

A szokatlan automata az egyik ügyfélnek azonban éppen megfelelő. A 47 éves 137 centiméter magas Brian Wheeler - aki korábban egy ewok (maciszerű lény) szerepét játszotta a Star Wars sorozat A Jedi visszatér című epizódjában - így nyilatkozott:

"Sehol máshol nem tudok ilyen egyszerűen készpénzt felvenni, mint ennél az automatánál. Igaz, hogy másoknak le kell térdepelni az ATM elé, de nekem pont megfelelő magasságban van."

A város egyetlen készpénzkiadója azért került ilyen alacsonyra, mert a HBSC helyi fiókja egy műemléképületben található és a helyi műemlékvédelmi rendelet csak ebben a formában tette lehetővé az ATM homlokzaton történő elhelyezését.

A lap 4500-ra teszi azon ügyfelek számát, akik rendszeresen itt és ilyen formán kénytelenek készpénzt felvenni. Vannak, akik a gyermekeik segítségét veszik igénybe a tranzakció lebonyolítása során.

A 35 éves kétgyermekes Tracy Ford megtanította a kisfiát a készpénzfelvételre, a negyedik szülinapja előtt álló Henry ügyesen bánik a gombokkal.

Az anyuka elmondta, hogy soha életében nem látott még ehhez hasonlót egyetlen városban sem, sokszor idős emberek kénytelenek a hideg járdán térdepelni, ha készpénzt akarnak felvenni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az automata nemrégiben még valamivel magasabban volt, de az önkormányzat a közelmúltban térkővel rakta ki a járdát, így az ATM még mélyebbre került.

A képek forrása: Sun magazin

Korábban: Készpénz felvét: MÁS ÖSSZEG! Rájönnek-e a bankok a 19 ezres gombra?

Címkék: