20 °C Budapest
Happy Asian woman gleefully examines a promising stock graph. Her confident gaze reflects the satisfaction of making informed financial decisions, embodying the spirit of astute investment and financial empowerment

Komoly rekordot döntött meg a magyar tőzsde: most mindenki ezeket veszi

2024. január 14. 20:03

Növekvő forgalomban emelkedett a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 63 628,13 ponton zárt pénteken, 2173,51 ponttal, 3,54 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.

A BUX pénteken ismét új történelmi csúcson fejezte be a kereskedést, a héten negyedszer. A részvénypiac heti forgalma 65,3 milliárd forint volt az előző heti 33,6 milliárd forint után, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek. Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek küldött heti kommentárjában jelezte, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtott a hazai részvénypiac a héten. Az OTP és a Magyar Telekom árfolyama kilőtt, a Richter is fontos ellenállási szint áttörésével próbálkozik. A Mol viszont beszorult egy szűk sávba, de hamarosan itt is nagyobb elmozdulás indulhat.

Az Equilor a hét eseményeivel kapcsolatban felidézte: céláremelés érkezett az OTP-re. A Raiffeisen Bank 12 700 forintról 18 700 forintra emelte az OTP Bank részvényeire vonatkozó, 12 havi célárfolyamát, az ajánlás változatlanul vétel. Az OTP-t követő elemzők közül jelenleg 14-en vételre, 2-en tartásra javasolják a részvényt, a medián célárfolyam 18 475 forint. A legmagasabb, 23 150 forintos célárfolyamot az HSBC adta november végén.

Az elemzésben kitértek arra, hogy OTP és Mol részvényeket vett az Unity Vagyonkezelő Alapítvány. Csányi Sándor érdekeltsége a szerdai kereskedésben 25 ezer OTP részvényt és 50 ezer Mol részvényt vásárolt, az átlagár 16 491 forinton, illetve 2823 forinton alakult. Csütörtökön további 35 ezer Mol részvényt vettek, 2816 forintos átlagáron.

A héten a vezető részvények közül a Magyar Telekom árfolyama 6,72 százalékkal emelkedett, a papír 731 forinton zárt pénteken, heti forgalma 4 milliárd forint volt. Az OTP 6,61 százalékkal erősödött. A részvény 16 930 forinton fejezte be a kereskedést pénteken, 44,5 milliárd forintos heti forgalom mellett.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Richter árfolyama 1,21 százalékkal emelkedett a héten, pénteken 9230 forinton fejezte be a kereskedést, forgalma a héten 5,1 milliárd forint volt. A Mol jegyzése nem változott a héten, a részvény 7,9 milliárd forintos forgalmat ért el, pénteken 2838 forinton zárt. A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 5507,04 ponton zárt a héten, ami 122,39 ponttal, 2,27 százalékkal magasabb az előző hetinél.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 27. 14:30
Társadalmi egyeztetésre bocsátották az otthonfelújítási program pályázati kiírását. Május 6-ig bárki...
MEDIA1  |  2024. április 27. 10:36
Mirkóczki Ádám egri polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról tárgyal a kormányközeli Rádió...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 09:03
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm