14 °C Budapest

Címke: zöldenergia (21 cikk)

Pénzcentrum | 2012. november 9. 15:03

Kész csoda, ha lesz még gázellátás Magyarországon

"Kész csoda, ha lesz még gázellátás 2015-ben Magyarországon egy olyan gázpiaci modell mellett, amelyben a földgáz beszerzési árát Moszkvában, míg a hazai értékesítési árat egy budapesti minisztériumban határozzák meg" - hangzott el a ma indult 44. Nemzetközi Gázkonferencia és Szakkiállításon. A válság, az ármoratórium, a különadók és a bizonytalan szabályozási környezet mostanra lenyomta a gázszektort.

Pénzcentrum | 2012. augusztus 3. 09:01

Napelem, szélerőmű? Egyelőre késik a támogatás

A hírek szerint tovább csúszhat a megújuló energia új támogatási rendszerét jelentő ártámogatási rendszer indulása, amennyiben a minisztérium valóban nem küldte még ki Brüsszelbe a tervezetet. Közben egyre nő Magyarország elmaradása a megújuló energia terén.

Pénzcentrum | 2010. szeptember 13. 08:02

Merre tart az alternatív világ? Most megtudhatja!

Hol terveznek megújuló beruházásokat a legnagyobb energetikai cégek? Milyen lehetőségei vannak Kelet-Közép-Európának a megújuló versenyben? Miként kívánja ösztönözni a magyar kormányzat a megújuló energiák használatának hazai elterjedését? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat a Portfolio.hu október 12-én esedékes Green Energy Investment Forum-án.

Pénzcentrum | 2010. június 21. 05:22

Áram kizárólag zöld forrásból - Álom vagy valóság?

Ausztria lehet az első olyan uniós ország, amely áramellátását teljes egészében megújuló energiaforrásból fedezi. Egy, a megújuló energiával kereskedő szövetségek által rendezett konferencia eredménye szerint, teljességgel reális kilátás az, hogy 2020-ra Ausztria áramellátásának 100 százaléka tiszta forrásból származik majd.

Pénzcentrum | 2010. március 30. 16:02

Hol épülnek hulladéktelepek 130 milliárdból?

Közel 130 milliárd forintos beruházás indul 25 magyarországi helyszínen, a projektnek köszönhetően nagymértékben csökken majd a lerakott műanyag-hulladék mennyisége. A kivitelező PCP Zöldenergia Zrt. olyan hulladékhasznosító berendezéseket telepít a már működő regionális hulladékkezelő cégek közvetlen környezetében, amely a műanyag hulladékból folyékony alapanyagot állít elő. Az így nyert végtermék egy szénhidrogén-keverék, ami petrolkémiai és vegyipari felhasználás mellett tüzelőanyagként is alkalmazható - mondta el Kling István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára dabasi sajtótájékoztatóján.

Pénzcentrum | 2010. március 24. 15:04

Több mint egymilliárd eurónyi zöld beruházásra számíthatnak az európai városlakók

Az Európai Bizottság és az Európai Beruházási Bank (EIB) a tavaly decemberben létrehozott ELENA (European Local ENergy Assistance) kezdeményezésen keresztül több mint egymilliárd eurónyi energiahatékonysági és zöldenergia-beruházásra számít idén Európában - jelentették be az alapítók az Európai Fenntartható Energia Hét alkalmából.

Világgazdaság | 2010. február 12. 09:17

A GOP-nál vége a válságnak

"A gazdaságfejlesztési kiírásoknál 2010-ben a pályázatkezelési folyamat még rutinosabb lesz, és a pályázati feltételeket hozzáigazítjuk a javuló gazdasági körülményekhez" - mondta el Kocsis Magdolna, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) illetékes főigazgatója.

Pénzcentrum | 2009. november 26. 08:47

Tisztességtelen az energia áremelés

Itthon a zöldenergiára való átállás költségeit a legszegényebbeken is behajtják. Igaz, a hátralékosok számára létezik már támogatási program, azonban azt csak akkor igényelhetik, ha már nagyon nagy a baj - írja a Népszabadság.