15 °C Budapest

Címke: szemétégető (6 cikk)

Pénzcentrum | 2010. április 23. 13:02

30 milliót nyert a kaparós sorsjegyen! Kidobta a kukába...

Egy 38 éves brit postai járművezető lekaparta a 100 ezer fontos (30 millió forintos) főnyereményt az egyik játékban, de mivel nem ismerte a pontos szabályokat, azt hitte, hogy nem nyert, ezért kidobta a kukába a nyertes szelvényt. Mikor másnap rájött, hogy nyert, visszarohant az üzletbe, de onnan már elszállították a kukák tartalmát a helyi szemétégetőbe.

Pénzcentrum | 2010. február 16. 07:59

Hatalmas nyereség 10 év alatt - Lássuk a legjobb papírokat!

Bár a 2000-es évek első évtizedéhez 2010 még hozzátartozik, a türelmetlen statisztikagyárosok nem állták meg, hogy ne kezdjék el legyártani az "elmúlt évtizedre" vonatkozó toplistáikat. A Motley Fool például összeszedte a legjövedelmezőbb amerikai részvényeket. Senki ne lepődjön meg, ha nem talál rajta ismerős neveket.

Portfolio | 2009. november 19. 09:50

Mi lesz a távfűtéssel?

Mind filozófiájában, mind üzleti modelljében a bécsi távfűtési rendszer szolgálhat példakánt a budapesti távfűtés számára, mondta Kovács Lajos a FŐTÁV Zrt. vezérigazgatója. E példából kiindulva a budapesti rendszert tekintve az elsődleges cél egy körgyűrű kialakítása, amellyel összekötnék a jelenleg egymástól elszigetelten működő távfűtési körzeteket, ugyanis hosszú távon kizárólag ez biztosíthatja a távfűtés versenyképességnek megtarthatóságát. E mellett szintén a bécsi tapasztalatokból kiindulva távhűtés bevezetését is tervezi a FŐTÁV, valamint lehetséges egy biomassza alapú fűtőmű megépítése is.

Pénzcentrum | 2008. január 22. 12:00

Síparadicsomok a szomszédban: most kell venni?

Bár sípályáinak minősége nem marad el a Svájcban vagy Franciaországban megszokottól, az Ausztriát választók jelentős összeget spórolhatnak meg az ingatlanvásárlás területén. A hazánkkal szomszédos uniós államban ugyanis még manapság is az Alpok más országba eső lankáinál közel 50 százalékkal olcsóbb ingatlanokkal találkozhatnak a befektetni és sportolni vágyók.

Pénzcentrum | 2005. szeptember 20. 09:46

Magyar - Orosz barátság

Magyarország és Oroszország közös nanotechnológiai kutatóközpontot hoz létre Miskolcon, erről a felek már aláírták a szándéknyilatkozatot. A két ország közötti kereskedelmi forgalom folyamatosan bővül - közölte Kóka János gazdasági miniszter, miután hétfőn találkozott Leonyid D. Rejman orosz informatikai és hírközlési miniszterrel.