28 °C Budapest

Címke: béres józsef (12 cikk)

Pénzcentrum | 2014. május 29. 09:04

A legtöbb magyar cég nem érti a rehab-járulék lényegét

Hárommilliárd forinttal több rehabilitációs (rehab) járulékot fizettek a cégek tavaly, mint egy évvel korábban, sok cég még nem értette meg a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának előnyét.

Pénzcentrum | 2013. február 19. 15:43

Szabadságszámítás: így higgy az NGM iránymutatásának!

Konkrét törvényi előírásra hivatkozás nélkül, tényként közli állásfoglalásaiban a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), hogy a minimálbérnél nem kaphatnak kevesebb fizetést a munkavállalók, ha olyan hónapban mennek szabadságra, amelyben az átlagosnál kevesebb munkanap van. Szakértők szerint azonban semmilyen jogszabályi rendelkezés nem kötelezi arra a munkáltatókat, hogy kiegészítsék a legkisebb bér összegére a fizetéseket, ha a szabadságszámítási módszer miatt nem érnék el a bruttó 98 ezer forintot. A tárca korábban más kérdésben a Pénzcentrum.hu-nak adott válaszában hangsúlyozta: a tájékoztatók és iránymutatások nem bírnak jogilag kötelező erővel.

Pénzcentrum | 2013. február 7. 11:04

Itt a mentőöv a szabadság kiszámításához, az NGM is válaszolt

Megerősítette a Nemzetgazdasági Minisztérium a Pénzcentrum.hu kérdésére elküldött válaszában, hogy a korábbi írásunkban közöltek szerint kell kiszámolni a havi béresek esetén a szabadságon, betegszabadságon töltött napokra jutó távolléti díjat. A lapunknak nyilatkozó adószakértő azonban továbbra is fenntartja a véleményét, hogy a Munka törvénykönyve egyszerűbb megoldást is kínál a munkáltatók számára, amellyel az is kiküszöbölhető, hogy azokban a hónapokban se kelljen magasabb bért fizetni a szabadságon lévő dolgozóknak, amelyekben az átlagnál több munkanap van. Érvelésével az NGM nem ért egyet.

Pénzcentrum | 2013. február 4. 16:37

Szabadságra mennél? Riogatás, hogy kevesebb pénzt kapsz

Futótűzként terjedt el a múlt hétvégén a hír, hogy a kevesebb munkanapot tartalmazó hónapokban alacsonyabb, a hosszabbakban pedig magasabb lehet a megállapított munkabér, ha szabadságra megy a dolgozó. Legalábbis így számolt a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete (MAKSZOE). Angyal József okleveles adószakértő szerint viszont tévesek az egyesület közleménye nyomán a sajtóban megjelent számítások.

Pénzcentrum | 2010. október 28. 15:02

Dzsudzsák napi egymilliója is eltörpül az ő fizetésük mellett

A Forbes amerikai magazin idén is összeállította a legjobban kereső 30 év alatti sztárok rangsorát. Az első az amerikai énekesnő Beyonce lett. A fiatal sztárok összesen 573,5 millió dollárt (114,7 milliárd forintot) zsebeltek be a 2010. június elsejét megelőző tizenkét hónapban. A toplistára felkerültek sportolók, énekesek és színészek is.