Hu és Sarkozy előtt szignálták: Kínában terjeszkedik a Groupama

Pénzcentrum2010. november 22. 15:32

A kínai Aviation Industry Corporation és a Groupama egyesítették erejüket, hogy 2011-től közösen növeljék részesedésüket a kínai vagyon- és balesetbiztosítási piacon.

A Groupama első számú vezetője, Jean Azéma, valamint Gu Huizhong az AVIC (Aviation Industry Corporation of China) Csoport alelnöke és pénzügyi vezetője 2010. november 4-én Párizsban együttműködési nyilatkozatot írt alá Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök, és Hu Jintao Kínai Népköztársaság elnök jelenlétében. A nyilatkozat értelmében 2010. december 31-ig véglegesítik a vegyesvállalat alapítására vonatkozó megállapodást. A vegyesvállalat lehetővé teszi mindkét fél számára a nem-életbiztosítás területén való terjeszkedést a Kínai Népköztársaságban.

 


Az új cégben - amelynek létrehozása az illetékes hatóságok engedélye után válik lehetségessé - egyenlő tulajdonrészt birtokol majd az AVIC és a Groupama. Az együttműködéssel Kína egyik vezető vállalati, lakossági és mezőgazdasági biztosítótársaságává kívánnak válni. Kína a világ 6. legnagyobb biztosítási piacával rendelkezik (75% életbiztosítás és 25% nem-életbiztosítás), és 2000-2009 között 24%-os éves átlagos növekedés jellemezte ezt a szektort.

A vegyesvállalat részben a Groupama Csoport szakértelmére támaszkodik majd, mivel a csoport már több mint száz éves tapasztalattal bír a biztosítások terén és több mint 14 országban van érdekeltsége, így többek között 2003 óta a kínai Sichuan vidéken is. A vegyesvállalat másrészt az Avic Csoport helyi ismereteire épül, hiszen a cég Kínában vezető szerepet tölt be nem csak a légiközlekedés terén, hanem a logisztikai, a motoripari, mérnöki, valamint a vagyonkezelés területén egyaránt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
tao pénz,