40%-os árzuhanás! Ők a kgfb-kampány legnagyobb nyertesei

Pénzcentrum2010. november 15. 08:32

Netrisk.hu gyorselemzés A K&H Biztosító a legnagyobb nyertese az idei kötelező biztosítási kampánynak - derül ki a Netrisk.hu biztosítási portálon kötött első 120 ezer kgfb szerződés elemzéséből. A novemberi kampány félidejében a második helyen az Astra áll, nyomában az MKB Biztosítóval. Bár az Allianz köti a legtöbb új szerződést, a társaság gyakorlatilag ugyanannyi ügyfelet veszített eddig, ahányat nyert. Az árversenyben az Astra Biztosító bizonyult a legolcsóbbnak.

A biztosítási portálon megkötött első 120 ezer kötelező biztosítás elemzése alapján a K&H Biztosító az idei kampány első félidejének legnagyobb nyertese. Az új szerződések felét az Allianz és a K&H Biztosító köti, nagyjából fele-fele arányban. Míg ugyanakkor az Allianz gyakorlatilag ugyanannyi ügyfelet veszített eddig, mint ahányat nyert, a K&H mintegy 30 ezer új szerződésére kevesebb, mint 10 ezer elvesztett jut.

Az elpártolt autósokat is figyelembe véve a K&H után az Astra áll a legjobban 13 500 új szerződéssel, miközben új szereplőként ügyfelet nem veszíthetett. Tény ugyanakkor, hogy az elemzés alapján az Astrától egyelőre tartanak az ügyfelek. Kevesebb, mint fele annyi szerződést kötött a társaság az első két hétben, mint ahányszor - a kalkulációk negyedében - a díjszámítás során a legkedvezőbb árat adta. Többen vannak tehát, akik az Astra elsősége esetén másik, drágább biztosítót választanak. Tekintettel arra, hogy az Astra a régió egyik meghatározó, tőkeerős piaci szereplője, az elutasítás mögött leginkább az információhiány állhat.

Hasonlóan nagy a visszautasítási arány a KÖBE esetében. Az Astra után az egyesület adja a legkedvezőbb árakat, ám a KÖBE elsősége esetén minden második ügyfél drágább biztosítónál köt inkább szerződést. Igaz, ez is elég ahhoz, hogy a KÖBE a kampány negyedik legsikeresebb szereplője legyen. A K&H és az Astra mellett csak az MKB Biztosító előzi meg, mely utóbbi az összesítés szerint az új szerződések mintegy 6%-át viszi el, minimális veszteség mellett.

A portálon a kampány első felében több mint 3,7 millió díjszámítást végeztek, ebből a meglévőnél jobb ajánlatot az esetek 94%-ában találtak az ügyfelek. A megkötött szerződések száma túllépte a 150 ezret, szemben a kampány félidejében tavaly mért 110 ezerrel. A már megkötött új kgfb szerződések éves átlagdíja 17 300 forint, 40%-kal alacsonyabb, mint volt egy éve, köszönhetően az igénybe vehető kedvezményeknek, melyek nélkül az átlagár több mint 53%-kal lenne magasabb.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Biztosítás.hu legek: 95 éves a legidősebb váltó, valaki 318 ezret spórolt

A kötelező biztosítás első két hete rengeteg embert megmozgatott, bár a legtöbb kötést még ezután várják a szakemberek. A kW-ra történő átsorolás mellett új biztosító megjelenése és az évfordulók változása is borzolta a kedélyeket. A biztosítók között újabb verseny is kialakult, mégpedig a CASCO fronton, ahol a díjak soha nem látott esésbe kezdtek.

Címkék:
KGFB,