Aki nem vált kötelezőt, az is kaphat 50% kedvezményt

Pénzcentrum2010. november 12. 16:58

Akár éves díjuk 30-50%-át is megspórolhatják az Allianznál azok a meglévő ügyfelek, akik nem váltanak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást. A biztosító nem tesz különbséget a meglévő és az új ügyfelek díjai között, így a hűséges ügyfelek szerződésük felmondása nélkül is az ideinél jóval kedvezőbb kgfb-díjakban részesülhetnek 2011-ben.

A független biztosítási alkuszok legfrissebb adatai szerint az idei kampány eddig két tanulsággal szolgált. Az egyik, hogy jócskán emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (GFB) váltók száma a tavalyi évhez képest, elsősorban az internetes felületeken. A másik, hogy bár a díj mértéke továbbra is nagyon fontos tényező, a többség mégsem a legolcsóbb ajánlatot választja.


Horváth Andrea

"A független alkuszok előzetes adatai alapján a biztosítást váltók közül eddig legtöbben az Allianzra voksoltak, ami azt jelenti, hogy a társaság idei termékkínálata összhangban áll a fogyasztók igényeivel. Az is jól látszik, hogy a megbízhatóság és a stabil háttér legalább olyan fontos az autósoknak, mint a díj mértéke. Sokan akkor is az Allianzot választják, amikor egyébként olcsóbb ajánlat is rendelkezésre áll" - mondta Horváth Andrea, az Allianz Hungária vezérigazgató-helyettese.

Ugyanakkor a közel 1,5 millió gfb-szerződést kezelő Allianz nem csak az új ügyfelekre gondol, hanem a meglévők hűségét is szeretné díjazni. "Azok az Allianz ügyfelek, akik a jelenlegi kampányban nem hagyják el társaságunkat, jelentős, akár 30-50%-os díjcsökkentésre is számíthatnak. Ehhez szó szerint nem kell tenniük semmit" - tette hozzá Horváth Andrea.

Például egy 38 éves, budapesti nő, B3-as bonus besorolással, 77 kw személygépkocsival az eddigi 89 ezer forintos éves díj helyett 28 ezer forintos éves díjra számíthat, változatlan fizetési mód és gyakoriság mellett. A hűséges ügyfeleknek ráadásul nem kell a meglévő szerződés felmondásával és újrakötésével sem bajlódniuk, hiszen a régi és az új ügyfelek díjai között a társaság nem tesz érdemi különbséget.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A vezérigazgató-helyettes a társaság 2011. évi díjszabásával kapcsolatban rámutatott, hogy az Allianznál az elmúlt években végbement szervezet-átalakítási programnak köszönhetően egy hatékonyabb szervezet szolgálja ki az ügyfeleket. Ezzel párhuzamosan a személyi sérüléses közúti balesetek száma 2010 első félévében közel 14%-kal csökkent a tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva. Ezeknek köszönhetően az Allianz úgy tudta csökkenteni az átlagdíjakat, hogy az ügyfeleik 90%-a az új díjtarifával 2011-ben kedvezőbb helyzetbe kerülhet a 2010. évihez képest.

 

Címkék:
KGFB,