Szavazz! Te mennyiért váltanál kötelezőt?

Pénzcentrum2010. október 29. 22:02

Már csak órák vannak hátra a jövő évi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak kihirdetéséig. Idén a kötelező biztosítások szerződőinek 52%-ánál várható, hogy a váltás mellett dönt, ami a korábbi másfél milliós becslésekkel szemben 2,1 millió váltást jelent.

A tavalyi kampányban a kgfb szerződések 37,5%-át mondták fel az autósok, ami 1,5 millió váltást jelentett. Akkor egymillió autós választott új biztosítót, félmillióan pedig az addigi biztosítójuknál a korábbinál alacsonyabb díjon kötötték újra kötelezőjüket. Egyes felmérések szerint  idén a kötelező biztosítások szerződőinek akár 52%-a is a váltás mellett dönthet, ami 2,1 millió kgfb váltást jelent. Számítások szerint a tavaly kötelező biztosítást váltók több mint 12 milliárd forintot takarítottak meg.


A változó díjkalkulációs szabályok miatt a valódi biztosító-váltások arányának növekedésére és az újrakötések arányának némi visszaesésére számítanak. A kötelezőt váltó autósok kétharmada várhatóan biztosítási alkuszhoz fog fordulni, de ennél is többen, az autósok háromnegyede tervezi, hogy az internetet használja a váltásra.

Az autóbiztosítások terén döntéshozók csoportjára az átlagosnál magasabb iskolai végzettség jellemző, kétszer annyi a férfi, mint a női döntéshozó (családon belül legtöbbször az idősebb férfi dönt). Tizenegy megkérdezettből csak ketten tartanak ki már legalább 3 éve a kötelezőjük mellett (ugyanannál a biztosítónál, ugyanazzal a gépjárművel), így ezen a piacon lojalitásról gyakorlatilag nem beszélhetünk.

KGFB-körkép: amit eddig tudni lehet!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
KGFB,