Első kgfb-tapasztalatok: élen az Aegon, vonzó az Allianz

Pénzcentrum2009. november 2. 08:32

A díj-kalkulátorát szombaton elindító Netrisk.hu máris túl van az első 70 ezer kgfb-tarifáláson. Az első eredmények azt mutatják, hogy bár a szakértők óvatosak voltak az átlagos díjcsökkentéssel kapcsolatban, az ügyfelek 81 %-a talál jelenlegi biztosításánál kedvezőbb ajánlatot - írja a Napi.

Vasárnap reggelig 4 ezer átkötés történt, a biztosítások átlagdíja 31 ezer forintról 25 ezer forintra csökkent. A Netrisk.hu felmérése szerint a kalkulációk során a legolcsóbb ajánlatot az idén is jobbára a nagybiztosítók adják. A tarifálások legtöbbször az Aegont és az Uniqát, valamint a Köbét hozzák ki legolcsóbbnak.

A tavalyi átszerződési kampány nyertese, az Allianz ugyan csak a 4. helyezett a legolcsóbb tarifálások esetében, ám az ügyfelek annak ellenére oda vitték a szerződéseik közel 25 %-át, hogy a tarifálások esetében mindössze 11,4 %-ban adta a piacvezető biztosító a legkedvezőbb ajánlatot. Ez tehát újabb bizonyítéka, hogy az ügyfelek számára egyre jobban számít a szerződéses partner szerepe.

A legnagyobb vesztese ennek a mentalitásnak az egyedül maradó nonprofit biztosítási egyesület, a Köbe lehet: a társaság díjai ugyan a Netrisk.hu-nál eddig 12 %-ban voltak a legkedvezőbbek, a szerződéseknek ugyanakkor mindössze 3,74 %-át vitték oda az ügyfelek.

A biztosítók összességében több mint 60 különböző kedvezményt kínálnak. A biztositas.hu felmérése szerint külön érdekesség, hogy számos biztosító a korábbi kedvezményeinek szintjét emelte meg, így akár 70 %-os kedvezményt is elérhet az ügyfél egy-egy biztosítónál. A CLB szerint az AIM-nél 63 %, míg az Uniquánál akár 85 %-os összkedvezményre is lehetőség van az alapdíjhoz képest.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Netrisk első tapasztalatai szerint a tarifálók leginkább a gyermekkedvezményt, a kampány- és az online kedvezményt tudják igénybe venni.

További KGFB hírek!

Címkék: