23 °C Budapest
Mint a cukrot: veszik a magyar autósok a pályamatricákat

Mint a cukrot: veszik a magyar autósok a pályamatricákat

2020. december 8. 20:02

A 2021-es évre érvényes éves országos és megyei autópálya-matricák 2020. december 7-től elérhetőek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. értékesítési felületein, ügyfélszolgálati irodáiban és a viszonteladó partnereknél. Az előértékesítés első napján megrohamozták az értékesítőhelyeket a vevők: az előző évekhez képest közel háromszor annyi éves matricát vásároltak.

Az előértékesítés első napján várakozáson felül fogytak az értékesítőhelyeinken és viszonteladóinknál az éves, 2021-es érvényességű matricák: 2018-hoz képest több mint háromszor annyi, de 2019-hez képest is több mint kétszer annyi ilyen típusú vignetta fogyott az első napon. Ez a számokat tekintve azt jelenti, hogy idén egy nap alatt közel 7 100 db e-matricát vásároltak

- mondta el Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgatója. A vásárlók többsége D1 díjkategóriájú járművére, jellemzően személyautóra váltott ki úthasználati jogosultságot, ebben a kategóriában a 7-i, hétfői napon több mint 5 200 éves megyei és 1 300 darab éves országos matrica talált gazdára 85,6 millió Ft értékben. Az e-matrica rendszer összes díjkategóriájában szintén ezen a napon közel 104 millió Forintért keltek el 2021-es, éves autópálya-matricák.

Az e-matrica vásárláshoz a NÚSZ Zrt. elsősorban a saját, mobiltelefonra optimalizált elektronikus értékesítési felületét, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalt ajánlja, ahol a közlekedők gyorsan, egyszerűen, online vehetik meg e-matricájukat. Ráadásul az itt történő vásárlások után nem kell kényelmi díjat fizetni, a jármű adatait csak egyszer kell megadni, így a későbbi vásárlások alkalmával a tévesztések (például rendszámelírás) esélye nullára csökken, és még a vásárlást igazoló bizonylatot sem kell megőrizni 2 évig.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?