Mint a cukrot: veszik a magyar autósok a pályamatricákat

2020. december 8. 20:02

A 2021-es évre érvényes éves országos és megyei autópálya-matricák 2020. december 7-től elérhetőek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. értékesítési felületein, ügyfélszolgálati irodáiban és a viszonteladó partnereknél. Az előértékesítés első napján megrohamozták az értékesítőhelyeket a vevők: az előző évekhez képest közel háromszor annyi éves matricát vásároltak.

Az előértékesítés első napján várakozáson felül fogytak az értékesítőhelyeinken és viszonteladóinknál az éves, 2021-es érvényességű matricák: 2018-hoz képest több mint háromszor annyi, de 2019-hez képest is több mint kétszer annyi ilyen típusú vignetta fogyott az első napon. Ez a számokat tekintve azt jelenti, hogy idén egy nap alatt közel 7 100 db e-matricát vásároltak

- mondta el Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgatója. A vásárlók többsége D1 díjkategóriájú járművére, jellemzően személyautóra váltott ki úthasználati jogosultságot, ebben a kategóriában a 7-i, hétfői napon több mint 5 200 éves megyei és 1 300 darab éves országos matrica talált gazdára 85,6 millió Ft értékben. Az e-matrica rendszer összes díjkategóriájában szintén ezen a napon közel 104 millió Forintért keltek el 2021-es, éves autópálya-matricák.

Az e-matrica vásárláshoz a NÚSZ Zrt. elsősorban a saját, mobiltelefonra optimalizált elektronikus értékesítési felületét, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalt ajánlja, ahol a közlekedők gyorsan, egyszerűen, online vehetik meg e-matricájukat. Ráadásul az itt történő vásárlások után nem kell kényelmi díjat fizetni, a jármű adatait csak egyszer kell megadni, így a későbbi vásárlások alkalmával a tévesztések (például rendszámelírás) esélye nullára csökken, és még a vásárlást igazoló bizonylatot sem kell megőrizni 2 évig.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem