29 °C Budapest
Megszereztük a videót az év közúti versenyéről: mit tud az autó a motor ellen?

Megszereztük a videót az év közúti versenyéről: mit tud az autó a motor ellen?

2017. július 5. 12:30

Az autó belsejében készült az a felvétel, amin egy autópályás versenyt örökítettek meg egy Audi és két motoros között. A verseny során jól láthatóan túllépik a biztonságos tempót és a videó szerint a 280 km/órás sebességet is túllépik. 

Mostanában gyakran megjelennek az illegális gyorsulási versenyek a médiában, most pedig egy olyan videót ástunk elő, amelyben egy Audi R8  versenyez két motorossal (egy Kawasaki Ninja ZX és egy Suzuki GSXR1000). A különlegesség a videóban viszont az, hogy az autópályás versenyt az autós szemszögéből nézhetjük végig.

Ugyan izgalmasnak hat a videó, azonban közúton versenyzésbe kezdeni igen veszélyes. Súlyos esetben még az sem kizárt, hogy a biztosítónk nem fizeti ki az ilyenkor okozott kárt, a bűncselekmény elkövetése és a súlyos szabálysértések jellemzően kizáró oknak számítanak a biztosításoknál. Ilyenkor pedig a károkozónak kell saját zsebből kifizetnie a károkat, ami több autó esetén tízmilliós nagyságrendű összeg is lehet. Emellett a polgárjog alapján a baleset elszenvedői be is perelhetnek minket, emiatt pedig további, milliós nagyságrendű kiadásaink lehetnek.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?