1 °C Budapest

Jön az IKEA webáruháza! Kiderült az időpont

2013. január 30. 10:40

A trendekhez igazodva az IKEA is készül webáruházának indítására, igaz, néhány évet még várniuk kell a magyar vásárlóknak. Várhatóan ugyanis 2016-tól rendelhetjük meg a svéd lakberendezési óriás termékeit az internetről a cseh-magyar-szlovák régióban - hangzott el a lakberendezési lánc szerdai sajtótájékoztatóján.

Marek Feltl, az IKEA regionális ügyvezető igazgatója a sajtóbeszélgetésen elmondta: a magyarországi áruházak tavaly 4,6 millió vásárlót fogadtak. Az IKEA globálisan 4,6 százalékos növekedést ért el a tavalyi évben, köszönhetően elsősorban a feltörekvő piacoknak, mint Kína vagy Oroszország. Magyarországon 1 százalékos árbevétel-növekedést értek el a 2011-es pénzügyi évben.

Új áruház és webshop?

Az ügyvezető elmondta: az IKEA-csoport globálisan évente 10-15 új áruház megnyitásában gondolkodik. Már a válság előtt elkezdték vizsgálni a harmadik magyar áruház indításának lehetőségeit. Ez nem került le a napirendről, egyelőre azonban a jelenlegi két üzlet további fejlesztésén dolgoznak (átépülnek például a piacterek, sokkal inspirálóbb terek várják a vásárlókat már az idei évtől). A lánc globális szinten több áruházmérettel kísérletezik, így könnyen lehet, hogy a harmadik magyar üzlet a jelenlegieknél kisebb alapterületű lesz. A régióban ugyanakkor több új áruházat is elindítanak a következő hónapokban, például Kassán, Prágában vagy Plzenben.

A webshop 2016-os indulását a vásárlók elvárásaival, a költségmegtakarítással indokolják. Eddigi külföldi tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy az IKEA-nál az e-kereskedelem indítása nem fogja vissza jelentősen az áruházi vásárlásokat, ezért a webshop elindulásával párhuzamosan tervezik az új áruház elindítását is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Marek Feltl a Pénzcentrum.hu kérdésére kifejtette: jelenleg az IKEA-nál világszerte zajlik az e-kereskedelmi koncepció kidolgozása, cél, hogy minden országban - ahol jelen vannak - beindítsák ezt (több európai piacon, például Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban) is működik már a lánc webshopja. Azzal is tisztában vannak, hogy a jelenlegi piaci helyzet azt mutatja, hogy kis késésben vannak a webshop elindításával, ugyanakkor nem lehet kizárni, hogy a tervezett 2016-os dátumnál korábban elindítják a netes vásárlást - ez leginkább a logisztikai háttér fejlesztésén múlik.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm